NEŠTO IPAK NE ŠTIMA

Dinamo pokvario sjajan dojam: Slabosti koje je pokazao su zabrinjavajuće!

11.02.2018 u 08:40

Bionic
Reading

Iako je prilično lako pobijedio Osijek u Gradskom vrtu rezultatom 4:2 ove subote, Dinamo je pokazao zabrinjavajuće slabosti u obrani, a golove koje je primio ozbiljna momčad ne bi smjela primati...

Dinamo je definitivno jači u ofenzivnom dijelu nakon zimskog prijelaznog roka i to je pokazao protiv Zekiće momčadi ove subote. Sa Soudanijem i Gavranovićem te Olmom i Ademijem djeluju 'modri' izuzetno moćno pred golom protivnika, što je okusio Osijek koji je primio čak četiri pogotka.

  • +3
HT Prva liga, 21. kolo: Osijek - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Cvitanović zbog toga nema razloga za brigu u nastavku HT Prve lige, jer rivali će se teško oduprijeti takvoj navali, a i prednost je ogromna na ljestvici.

No, jedna stvar Dinamovog stručnjaka mora zabrinuti, pogotovo ako gleda u budućnost i planira kvalitetan nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Naime, obrana je pokazala izuzetne slabosti u Gradskom vrtu. Lešković i Benković nisu se zajedno dobro snašli i dopustili su protivniku čitav niz čistih prilika, a Lecjaks je također plivao. Da je Grezda zabio na početku utakmice kad je izašao pred Livakovića tko zna kako bi susret završio. Isti igrač prelako je poentirao u 74. minuti, a tri minute kasnije sam je ostao i Gabrijel Boban i to nisu bili golovi koje jedna ozbiljna ekipa smije primati.

Osijek - Dinamo 2:4 (21. kolo 2017./18., 10.2.), sažetak Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube

Jedina svijetla točka Dinamove obrane po običaju je bio mladi Dominik Livaković, no vratar često ne može spasiti suigrače ispred sebe koji ne obavljaju svoj posao kako treba.

U svakom slučaju, pred derbi s Hajdukom sljedeće nedjelje 'modri' su pokazali zabrinjavajuće slabosti, ali i veliku moć pred golom koja bi ih trebala spasiti u HT Prvoj ligi, no pitanje je što će biti protiv ozbiljnih europskih protivnika sljedećeg ljeta...