BLIJEDI 'MODRI'

Dinamo pobijedio i nevrijeme i Inter

23.07.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Dinamo nije oduševio na otvaranju Prvenstva, no sumnjamo da će se čelni ljudi kluba previše osvrtati na tu činjenicu. Ipak je Helsinki puno važniji od zaprešićkog Intera koji je na kraju pobijeđen sa 2:0

Dinamo je 1. kolo MAXtv Prve lige dočekao s mislima itekako usmjerenim na europske izazove. Ma koliko Kruno Jurčić ponavljao kako ni njega ni negove igrače ne zanima HJK Helsinki, u igri protiv zaprešićkog Intera itekako se vidjela dekoncentracija 'modrih' koji su mislima nesumnjivo već odavno u glavnom gradu Finske.

Stoga je Inter mogao biti 'nagazna mina' za branitelje naslova koji se baš nisu iskazali tempom, razigranošću i idejom kako što prije riješiti utakmicu u svoju korist. Istina, mladi Mateo Kovačić, koji je zauzeo mjesto Sammira, zabio je za vodstvo na isteku pola sata igre, no osim toga ništa drugo od prvaka nismo vidjeli. Na stranu statistika posjeda lopte, koja je bila dobrano na strani 'modrih' (59 posto), igra nogometaša Krune Jurčića bila je neorganizirana i anemična.

Uz igru definitivno je izostala i iole bolja posjeta. Protiv Neftćija stadion je bio pun, a atmosfera jako dobra, no utakmicu protiv Intera uživo je s tribina gledalo jedva 1.500 ljudi, puno premalo za Dinamo. Čak je i svečana loža bila prazna, u njoj su sjedili tek Zdravko Mamić te bračni par Božica i Mirko Barišić.

Drugi dio susreta bolje je otvorio Inter i pravo je čudo da u prvim minutama nastavka nije izjednačio. Nakon te (ne)prilike 'modri' su se pribrali i ponovno zagospodarili travnjakom. Za navijače, nažalost, bila je to jalova igra u kojoj su tek povremeno Ante Rukavina i društvo ozbiljnije priprijetili.

Na kraju je rezultat ipak povećan na 2:0 i to nakon lijepe akcije Sammira i Rukavine u posljednjoj minuti utakmice. Pobjedu je Dinamo ostvario bez previše muke i truda; možda je za lošu igru olakotna okolnost kiša koja je u drugom poluvremenu pljuštala, a možda izmiješana i neuigrana postava. Što god bilo, Dinamu je bolje da u srijedu ne ponovi tako blijedo izdanje. Helsinki nije Inter.