SVI U KLUBU SVJESNI

Dinamo ovo boli više od poraza; ponižavajuća brojka

31.10.2016 u 15:28

Bionic
Reading

Dinamo je poražen u trećem kolu Lige prvaka od Seville 1:0, no ono što još više boli je mali broj gledatelja na tribinama maksimirskog stadiona

Tužno su izgledale tribine najvećeg stadiona u metropoli, bio je to dekor nedostojan elitnog natjecanja kao što je Liga prvaka, jer se na Maksimiru našlo tek 6048 navijača.

Dinamo je prije početka igranja po skupinama objavio da je prodao oko deset tisuća paketa za sve tri domaće utakmice, ali i oni koji su imali ulaznicu za Sevillu radije su odlučili ostati doma i gledati susret na toplom i suhom.

Vrijeme nije bilo naklonjeno Dinamu, ali tako je uvijek u jesenskim mjesecima. Prazne tribine opet su nakratko potaknule priče kako Zagreb treba pravi stadion s krovom, infrastrukturom koja bi jamčila nekakav komfor.

Svjesni su toga i u Dinamu te su kratkim priopćenjem zahvalili onima koji su došli te se isto tako osvrnuli na stadion i probleme koje imaju na njemu:

'GNK Dinamo zahvaljuje svakom od 6048 navijača koji su došli bodriti svoj klub na stadionu Maksimir, s kojeg ih nije otjerala ni jaka kiša. Svjedočili smo pristojnoj utakmici Lige prvaka te se nadamo da će takvih i boljih biti još više, baš kao i vas, dragih navijača.

Puno novca i napora uložili smo posljednjih godina u maksimirski stadion, na kojem smo podstanari, ali smo svjesni da nismo uspjeli stvoriti ni minimum komocije onakve kakva je pravilo na stadionima koje posjećujemo tijekom europskih gostovanja. Dinamova kuća nema krov i samo zajedno možemo to promijeniti.

Vi navijači, vas 6048, koliko vas je bilo na Maksimiru, vi ste naši heroji!'