utrka s vremenom

Dinamo objavio u kakvom je stanju Martin Baturina i koliko je ozljeda teška

18.03.2024 u 15:54

Bionic
Reading

Martin Baturina je u nedjeljnoj utakmici protiv Rudeša krenuo prema golu, a onda naglo zastao, uhvatio se za nogu i samo legao na travnjak s bolnom grimasom na licu. Nije mogao nastaviti te je u 63. minuti zamijenjen

Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti. Jer Baturina igra sjajno, nositelj je igre Dinama, a zaslužio je i poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju.

Trener Dinama Sergej Jakirović u tim je trenucima djelovao zabrinuto...

'Još ne znamo detaljno. Osjetio je grč, peckalo ga je... Vidjet ćemo u ponedjeljak, moramo načiniti sve moguće pretrage. Što u slučaju da je nešto teže? Bio bi to ogroman udarac, Baturina je među najvažnijim igračima ove momčadi, pogotovo što je u zadnje vrijeme u jako dobroj formi, diktirao je našu igru. Bit će veliki problem ako bude na dulje vrijeme izostao', kazao je u nedjelju nakon utakmice trener 'modrih'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A tijekom ponedjeljka je Baturina odradio sve pretrage te su se nakon svega oglasili iz Dinama.

'Martin Baturina odradio je liječnički pregled na kojem je ustanovljeno da je zadobio istegnuće zadnje lože. Zbog navedene ozljede, Martin će ostati u klubu kako bi krenuo s rehabilitacijom te će preskočiti nadolazeće okupljanje s reprezentacijom Hrvatske. Bati, želimo ti brz i uspješan oporavak te da se što prije vratiš na teren!', stoji u priopćenju s Maksimira.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +10
27. kolo SuperSport HNL-a, Rudeš - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U jednu ruku je vijest dobra, magnetska rezonancija pokazala je da nema rupture mišića pa će stoga i oporavak Baturine biti nešto kraći. No i dalje je to ozljeda za koju treba vremena, ekspresan oporavak bio za desetak dana, onaj idealan je dva tjedna do 20 dana.

To bi značilo da bi Baturina u idealnom scenariju oporavka mogao biti spreman za derbi na Poljudu 30. ožujka u 28. kolu SuperSport HNL-a (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv). No, sigurno je da Dinamo neće ništa riskirati, čekat će se Baturinin potpuni oporavak. Ako će sve ići prema planu, Martin bi trebao biti spreman za drugi ogled s Hajdukom, ponovno na Poljudu, ali sad u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa (3. travnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv).