nemaju pravo na kiks

Dinamo napokon doznao protivnika u borbi za plasman u skupinu Europske lige; ovo je utakmica vrijedna 2,6 milijuna eura

24.09.2020 u 22:25

Bionic
Reading

Estonski prvak Flora iz Tallinna 1. listopada stiže na Maksimir! Posljednja je to prepreka nogometašima Dinama u kvalifikacijama za Europsku ligu i sad jednostavno više nemaju pravo na neuspjeh

Estonska Flora iz Tallinna je uspjela, ali tek nakon velike drame jedanaesteraca, pobijediti momčad Floriane na Malti i tako se plasirati u play-off Europske lige. Nakon 120 minuta utakmice na nacionalnom stadionu Ta'Qali nije bilo golova, a onda je u lutriji penala gostujuća momčad slavila 4:2.

Estonski prvak tako u četvrtak 1. listopada dolazi u goste Dinamu, utakmica se igra na Maksimiru od 19.05 sati uz prijenos na Arenasportu.

Dinamo će se drugi put u povijesti sastati s Florom, prvi put su je izbacili 2001. godine u pretkolu Kupa UEFA kada je u obje utakmice bilo po 1:0 za 'modre'.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr

Ovo je utakmica vrijedna 2,62 milijuna eura, toliko naime iznosi nagrada Uefe momčadima koje izbore plasman u neku od skupina Europa Lige! Dinamo sad nema pravo na kiks iako je Flora kvalitetom daleko iza hrvatskog prvaka. No, igra se samo jedna utakmica, valjda su 'modri' nešto naučili nakon ispadanja od Ferencvaroša.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.