milijunski transfer

Dinamo još jednom 'spašava' Rijeku; na Maksimir već ove zime stiže sjajni Brazilac

17.10.2018 u 09:36

Bionic
Reading

Heber Araujo Dos Santos (27) najbolji je igrač Rijeke, ove je sezone zabio pet golova i prvi je strijelac momčadi. No, Rijeka mora pokrpati 'rupe' u proračunu te bi Brazilac u zimskom prijelaznom roku trebao potpisati za Dinamo

Neuspjeh u kvalifikacijama za Europsku ligu dugoročno bi Rijeku mogao skupo koštati. Izgubljen je popriličan novac na kojeg su na Rujevici ozbiljno računali te će taj manjak morati popuniti prodajom igrača.

U ljetnom prijelaznom roku ostala je Rijeka bez Filipa Bradarića, a sada bi Rujevicu trebao napustiti i brazilski napadač Heber.

Njegov se transfer 'valja' već neko vrijeme, Heber je prošle sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi zabio 16 golova, bio je drugi strijelac prvenstva iza Soudanija, pa je logično kako je u tom trenutku bilo i nekoliko izdašnih ponuda iz Italije. No, odlučeno je kako će Rijeka s njim pokušati izboriti plasman u jednu od skupina Europske lige. Na nesreću, Rijeka je kiksala u kvalifikacijama i sad je Heberova prodaja ponovno aktualizirana.

  • +8
Heber Araujo Dos Santos NK Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Pier Marco Tacca / Anadolu Agency

Kako se sada čini, neće brazilski nogometaš daleko, već ove zime trebao bi potpisati za - Dinamo. Ovog je ljeta njegov dolazak na Maksimir stopiran u posljednji trenutak. Rijeka je tražila sedam milijuna eura, a Dinamo bio spreman platiti pet milijuna i na Rujevicu poslati dva svoja igrača.

Sad se čini kako su se klubovi ipak uspjeli dogovoriti, pa je Heberov dolazak na Maksimir u siječnju sljedeće godine praktički formalnost. Osim ako se u međuvremenu ne pojavi neka nemoralna ponuda iz inozemstva. Kako god bilo, Rijeka će profitirati jer Heber je u ljeto 2017. godine na Rujevicu stigao iz Slaven Belupa za samo 500.000 eura...