3. pretkolo lige prvaka

Dinamo je izvukao najtežeg mogućeg protivnika; na putu do Lige prvaka 'modre' gotovo sigurno čekaju opasni Bugari

18.07.2022 u 13:19

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba će, ako u 2. pretkolu Lige prvaka izbaci Škupi iz Sjeverne Makedonije, u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika dvoboja između bugarskog Ludogoreca ili irskog Shamrock Roversa, odlučeno je ždrijebom u ponedjeljak u Nyonu

U slučaju prolaska u 3. pretkolo, Dinamo će biti domaćin u prvoj utakmici koja će se igrati 2. ili 3. kolovoza dok će se uzvrat igrati 9. kolovoza.

Dinamo će protiv Škupija prvu utakmicu igrati u utorak 19. srpnja (21 sat) dok je uzvrat na programu 26. srpnja.

Realno, Dinamo je apsolutni favorit u dvomeču s makedonskim prvakom, a u isto je vrijeme Ludogorec favorit u susretima protiv Shamrock Roversa. Dakle velike su šanse da u 3. pretkolu snage ponovno odmjere stari znanci Dinamo i Ludogorec.

Podsjetimo, Dinamo je Ludogorec izbacio u 2. pretkolu Lige prvaka u sezoni 2012./13., a znakovito je da je tada na klupi 'modrih' također bio Ante Čačić. Prva utakmica u Bugarskoj je završila 1:1, a u uzvratu je bila prava drama. Dinamo je na kraju slavio 3:2 golom Domagoja Vide u 98. minuti utakmice!

Sezonu kasnije Dinamo i Ludogorec spareni su u skupini Europske lige. I tu Dinamo nije dobro prošao jer Ludogorec je pobijedio u oba susreta.

Godinu dana poslije ždrijeb ih je spojio u skupini Europske lige, a tu su oba puta slavili Bugari. U Sofiji je bilo 3:0, a na Maksimiru 2:1. U prvoj utakmici 'modre' je vodio Branko Ivanković, a u drugoj Zoran Mamić. Ne treba isticati da je u svim tim susretima jedni igrač Dinama, a koji je i danas u momčadi, bio aktualni kapetan Arijan Ademi.