zamjena za petkovića?

Dinamo dovodi argentinskog napadača kojeg će platiti čak četiri milijuna eura

23.08.2023 u 14:01

Bionic
Reading

Dinamo već neko vrijeme intenzivno radi na dovođenju napadača Osijeka Ramona Miereza (26), a čini se kako su pregovori došli u završnu fazu. Sve je spremno da Argentinac u vrhu napada zamijeni Brunu Petkovića koji je na izlaznim vratima Maksimira

Dolazak Ramona Miereza (26) iz Osijeka na Maksimir je praktički gotov posao. Činjenica je da sada još nema službene potvrde, no sve govori u prilog tome da će argentinski napadač karijeru vrlo vjerojatno nastaviti u redovima Dinama.

Pregovori između Osijeka i Dinama traju već neko vrijeme, na trenutak su zapeli jer je Osijek za svog golgetera uporno tražio pet milijuna eura odštete. Na kraju je dogovorena odšteta od četiri milijuna eura plus postotak od mogućeg sljedećeg transfera.

'Treba nam stoper, možda još jedan napadač ako ode Petković, možda još jedan igrač u veznom redu. I možda desni bočni, ako ćemo Ristovskog koristiti na mjestu stopera', otkrio je novi trener Dinama Sergej Jakirović te dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Mierez? On je odličan igrač kojega bi svaki trener htio u momčadi.'

Ako se ovaj posao realizira, Ramon Mierez postao bi treće najskuplje pojačanje Dinama u povijesti. 'Modri' su do sada više platili samo za Marka Roga (iz Splita za 5 milijuna eura) i Boška Šutala (iz Atalante za 4.5 milijuna eura).

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +24
Osijek - Adana Demirspor, 3. pretkolo Konferencijske lige, 17.8.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric

Argentinac je od ljeta 2020. godine u Osijeku, odigrao je 116 utakmica u kojima je zabio 42 gola uz još pet asistencija, a sad bi karijeru trebao nastaviti u Dinamu.

A Dinamo tu neće stati, odlazak Brune Petkovića je sve realniji, pa bi napadačku liniju trebao pojačati i Fran Brodić iz Varaždina. Njega je Jakirović želio u Rijeci, a kako je od ponedjeljka novi strateg Dinama, Brodić bi vrlo lako mogao krenuti put Maksimira.

Standings provided by Sofascore