RIJEČ TRENERA

Čabraja i Zekić u superlativima o jednom igraču, ali jasno je da trener Osijeka 'pati'

27.02.2024 u 19:39

Bionic
Reading

Nogometaši Lokomotive prvi su polufinalisti SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su u četvrftinalu u Kranjčevićevoj s 1:0 (0:0) pobijedili Osijek, te tako pokvarili Osječanima 77. rođendan.

Pobjednički gol zabio je Robert Mudražija u 51. minuti, a u 86. minuti je kazneni udarac Osječanina Ramona Miereza obranio junak dvoboja vratar Zvonimir Šubarić.

Trener Lokomotive, Silvijo Čabraja:

'Sretni smo i zadovoljni, bila je ovo slična utakmica kao i u petak, čekala se suparnička pogreška, mi smo je dočekali i i iskoristili smo je. Na žalost, nakon isključenja Mersinaja bili smo pod pritiskom više od pola sata, ali vratar Šubarić bio je naš veliki junak! Dočekao je priliku nakon ozljede Čavline, opet se potvrdila stara istina da dok jednome ne smrkne, drugome ne svane. Šubarić je izvrsno branio, 'skinuo' je kazneni udarac i još niz teških lopta i zavrijedio je čestitke', rekao je Čabraja te dodao.

'Ušli smo u polufinale, ali u njemu ćemo dati sve od sebe da dođemo i do finala'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Trener Osijeka, Zoran Zekić:

'Ovo je težak dan za sve koji vole Osijek, za navijače, igrače, klub, za mene osobno. Nadali smo se proboju u polufinale, ali nismo uspjeli. Primili smo pogodak na način na koji ga nismo smjeli primiti, opet smo 'zaspali'... Potom smo imali igrača više, stvorili smo četiri stopostotne šanse, nismo iskoristili ni kazneni udarac. Svaka čast vrataru Šubariću, čovjek nije dugo branio i onda ovako eksplodira! Teško mi je govoriti, svjestan sam da će ozračje oko nas sad biti loše. Ali, moramo otkloniti taj defetizam i pokušati pronaći izlaz iz ove situacije', rekao je Zekić.

Sažetak utakmice Lokomotiva - Osijek 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +22
Lokomotiva - Osijek (1/4 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL