HT prva liga

Dinamo bez napadača kreće po novi korak prema naslovu prvaka, a planove mu želi poremetiti hit trener HT Prve lige i neugodni Slaven Belupo

01.05.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Dinamo će od 17 sati gostovati kod Slaven Belupa, a taj susret možete gledati na Arenasport 3 (MAXtv) uz izravan tekstualni prijenos na tportalu

Dinamo će danas u 17 sati (Arenasport 3, MAXtv) gostovati u Koprivnici kod Slaven Belupa u 32. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Modri nemaju pravo na grešku jer im za vratom puše Osijek, a cilj na Maksimiru uvijek ostaje naslov prvaka. Damir Krznar je svjestan važnosti ovog susreta.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Vraćamo fokus na naše, kao što uvijek ističemo, najvažnije natjecanje Hrvatski Telekom Prvu ligu. U vrlo dobroj poziciji smo. Imamo četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja, a imamo i utakmicu manje. Naravno, tu prednost treba održati, po mogućnosti i povećati. Prva sljedeća utakmica je uvijek najteža i najzahtjevnija, a to je sada ova protiv Slaven Belupa. Respektiramo ih, pomrsili su račune u ovom prvenstvu i nama i drugima tako da smo iznimno oprezni, ali ujedno i odlučni završiti utakmicu na najbolji način, s tri boda', rekao je Damir Krznar u najavi susreta.

Dinamu će ovo biti peti susret protiv Belupa ove sezone.

'Jasno da nema velikih nepoznanica. Vjerujemo da možemo do željenog cilja, ali s obzirom na ritam i činjenicu da nam je svaka utakmica odlučujuća i psihološki dosta teška, jasno je da je pred nama zahtjevan zadatak', rekao je Krznar pa dodao:

'Slaven Belupo je jako dobro organizirana momčad, posebno u obrani. Imaju fantastičan blok s petoricom igrača uz vrlo dobar trojac u veznom redu koji je motor cijelog sastava. Tu je i napadački dvojac koji jako dobro u startu sprečava organizaciju suparničkog napada. Momčad su za svaki respekt. Imaju snage pružiti veliki otport i sigurno ćemo vrlo ozbiljno i studiozno pristupiti Slavenu i krenuti puno snagom.'

Dinamu nedostaju Bruno Petković i Mario Gavranović, dok je kod Belupa veliki nedostatak neigranje Ivana Krstanovića.

'I nama i njima nedostaju igrači koji su iznimno važni u završnici. Najveći je problem što nećemo imati ni Petkovića ni Gavranovića, ali mislim da imamo rješenje. Jedva čekam utakmicu da vidimo kako će to funkcionirati. Izostat će, dakle, Petković i Franjić zbog žutih kartona kao i ozlijeđeni Gavranović i Moharrami. Svi ostali su spremni, zdravi, odmorni i raspoloženi', zaključio je Krznar.

Trener Slaven Belupa Tomislav Stipić slaže se kako nepoznanica nema.

'Nema nepoznanica što se utakmice tiče. U HT Prvoj ligi igrate četiri puta protiv svakog suparnika i s vremenom saznate i broj cipela njihovih zvijezca, a kamoli ne taktičke zamisli ili karakteristike pojedinaca', rekao je Stipić pa dodao:

'Dinamo i kad ne igra dobro rijetko izgubi. Fizički smo se odmorili, a nadam se da se i duh uspio odmoriti. Moramo biti na nivou, spremni raditi svih 90 minuta, smanjiti pogreške, ne koristiti pozornicu od 17 sati za osobni marketing i imati raspoloženog Filipovića. Očekujemo ogroman mentalni pritisak i fizičku potrošnju', u svom je stilu komentirao Stipić.

Pogledajte još jednom najbolje golove 31. kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.