španjolska liga

Desetkovani Real izgubio u San Sebastianu; 'kraljevima' ne ide bez Modrića i Benzeme

03.05.2023 u 00:27

Bionic
Reading

Nogometaši Real Sociedada pobijedili su na svom terenu u San Sebastianu desetkovani Real Madrid 2:0 u susretu 33. kola španjolske Primere

Strijelci za Sociedad bili su Japanac Takefuso Kubo u 47. i Ander Barenechea u 85. minuti. Real Madrid je od 61. minute igrao s igračem manje, jer je Daniel Carvajal dobio drugi žuti karton.

Puno je problema uoči ovog susreta imao trener Carlo Ancelotti jer je Real u San Sebastian stigao desetkovan - Luka Modrić je ozlijeđen, kao i Mendy i Alaba, zbog crvenih kartona nije mogao računati na Viniciusa i Camavingu, a Benzema je ostao u Madridu jer je prije nekoliko dana dobio dijete.

Realno, 'kraljevi' su odustali od borbe za titulu, sve su karte bacili na finale Kupa kralja (6. svibnja protiv Osasune) i polufinale Lige prvaka (9. i 17. svibnja protiv Manchester Cityja).

  • +10
Real Sociedad - Real Madrid, španjolska liga, 2.5.2023. Izvor: EPA / Autor: Juan Herrero

Sociedad je na četvrtom mjestu na tablici sa 61 bodom, a Real Madrid je na drugoj poziciji sa 68 bodova, čak 14 manje od prvoplasirane Barcelone.

Nakon ovog poraza Reala momčad trenera Xavija Hernandeza naslov može osigurati već u sljedećoj utakmici 14. svibnja u gradskom derbiju protiv Espanyola.