26. IZDANJE

Deliću i Androiću pozivnice, sve spremno za spektakl u Umagu

14.07.2015 u 13:03

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Mate Delić i Toni Androić dobili su pozivnice organizatora za nastup na ovogodišnjem, 26. izdanju ATP turnira u Umagu, koji će se održati sljeeećeg tjedna, pa će Hrvatska imati najmanje trojicu predstavnika u glavnom ždrijebu, jer je odranije bilo poznato da će na Croatia Openu nastupiti i 18-godišnji Borna Ćorić, trenutačno 37. igrač svijeta.

Kaštelanin Delić postaje sve važnija karika hrvatske Davis Cup reprezentacije. Igrač je koji je svoje najbolje rezultate ostvario na zemljanoj podlozi, a sa 22 godine je nakon Borne Ćorića najmlađi od hrvatskih igrača koji se nalaze među 500 najboljih tenisača svijeta. Androić (24) prvi puta dobiva pozivnicu za glavni turnir u Umagu. Na ATP turniru u Zagrebu ove godine namučio je bivšeg finalist Australian Opena Marcosa Baghdatisa, a to će mu iskustvo sigurno pomoći i na Konzum Croatia Openu. Toni je i obiteljski vezan uz Umag u kojem je proveo dobar dio djetinjstva pa će ga i lokalni navijači imati poseban razlog podržati.

Listu tenisača predvodi jedan od najvećih zabavljača današnjeg tenisa Gael Monfils. Francuz se vraća u Istru dvije godine nakon sjajnih nastupa koji se još uvijek pamte, posebno njegov polufinale s Fabijom Fogninijem, Talijanom koji će na našem turniru igrati i osmu godinu u nizu. Hrvatski tenis predvodi Borna Ćorić koji je prošle godine oduševio prvim pobjedama na ATP Touru upravo u Umagu, a sada se vraća kao 37. igrač svijeta i jedini tinejdžer u Top 50.

Uz njega je i drugi član mlađe garde, tri godine stariji Dominic Thiem, Austrijanac koji je danas među 30 najboljih igrača svijeta. Uz ovogodišnje pobjednike nad Murrayom (Ćorić) i Nadalom (Fognini), u Umag dolazi i igrač koji je svladao trećeg člana velike četvorke: Andreas Seppi, pobjednik nad Rogerom Federerom na Australian Openu. Uz njega, na turnir nam dolazi još jedan prekaljeni majstor, Nijemac Philipp Kohlschreiber, kojemu će to biti prvi nastup na najstarijem hrvatskom ATP turniru, ali i niz drugih odličnih tenisača: Španjolci Bautista Agut, Andujar, Granollers, Česi Rosol i Vesely, Slovak Kližan, Rus Južnij...

'Konkurencija je u Umagu ponovno izuzetno jaka, čemu se jako veselim, jer ovo mi je najdraži turnir, s kojim ću zbog svojih prvih pobjeda na ATP Touru sigurno ostati vezan cijelu karijeru. Iza mene je jako dobra godina, odlično se osjećam i vjerujem da mogu daleko u turniru, uz malo sreće i dosta potpore umaške publike', poručio je Borna Ćorić.

Organizatori su na konferenciji za medije održanoj u utorak najavili kako će globalna vidljivost turnira ove godine biti veća nego ikada. Televizijske postaje iz najmanje 134 zemlje svijeta prenijet će sliku do više od 150 milijuna kućanstava, a turnir će prvi put pratiti i najgledanija svjetska televizija, američki CNN.