SVE ZA PET

Dejan Lovren je ušutkao kritičare na najbolji mogući način, a pred novinarima je posebno istaknuo...

05.04.2018 u 18:22

Bionic
Reading

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Anfieldu je Liverpool sredio Manchester City 3:0, a veliki udio u uspjeh 'redsa' ugradio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren

Podsjećamo, domaćin je poveo već u 12. minuti nakon sjajne kontre koju je povukao, a potom i realizirao Mohamed Salah. Na 2:0 je povisio Oxlade-Chamberlain devet minuta kasnije fantastičnim udarcem sa 20-tak metara, a potpuno ludilo na Anfieldu izazvao je Sadio Mane koji je u 31. minuti zabio za velikih 3:0.

No osim napada u Liverpoolu je na visini zadatka bila i obrana u kojoj je svih 90 minuta odradio Dejan Lovren. I to na sjajan način. Hrvatski stoper bio je neprelazan, siguran u procjenama i čvrst u duelima.

Lovren je tako još jednom sjajnom predstavom začepio usta kritičarima koji su posljednjih godina često prozivali našeg reprezentativca. No on je opet dokazao da je kalibar za velike utakmice i veliku klub kao što je Liverpool.

  • +6
Livepool-Manchester City Barcelona-Roma, Liga prvaka, 4.4.2018 Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

'Ne radi se samo o golovima, nego i o tome što radimo kada nemamo loptu, a protiv Cityja smo se fantastično branili. To je ono što dobre momčadi rade. Bili smo koncentrirani od prve sekunde pa sve do kraja, rekao je Dejan Lovren čije riječi prenosi goal.hr.

'Rezultat je sjajan. U nogometu se nikada ne zna, opustiš se na sekundu i stvore ti probleme. City ima kvalitetu da zabije kada to želi, ali ovog puta nisu uspjeli i to je bilo ključno', dodao je Lovren.

On smatra da je za visoku pobjedu zaslužna i publika i to je posebno istaknuo.

'Mislim da je atmosfera na stadionu bila najbolja koju sam doživio otkako sam u Liverpoolu. Ma čini mi se da od prve pa do posljednje minute nitko nije sjedao na sjedalicu. Bilo je fantastično! Nismo mogli čuti jedni druge. Veliki je plus imati ovakve navijače na svojoj strani.'

Lovrena su pitali je li sinoćnja atmosfera nadmašila i onu iz 2016. godine u Europskoj ligi kada je upravo on zabio za pobjedu 4:3 nad Borussijom Dortmund.

'Da! Tek sada vidim kako sam se osjećao nakon tog gola Borussiji, ali ovo je ipak drugačije. Ovo je Liga prvaka,' zaključio je Lovren.