izgleda da je sve gotovo

Dejan Lovren definitivno napušta Liverpool; Klopp mu je ovim potezom jasno dao do znanja da na njega ne računa

29.05.2020 u 17:18

Bionic
Reading

Jürgen Klopp želi ovoga ljeta dovesti Kalidoua Koulibalyja, a to bi moglo značiti odlazak Dejana Lovrena

Aktualni osvajač Lige prvaka i uvjerljivo najbolji klub na Otoku ove sezone, te vjerojatni prvak Liverpool ovoga ljeta planira pojačati obrambenu liniju. Jürgen Klopp na raspolaganju već ima najboljeg braniča na svijetu Virgila van Dijka, ali njemu želi dovesti partnera koji će biti jednako dobar i s Van Dijkom činiti nepremostivu prepreku za sve protivnike.

Trenutno se uz Van Dijka rotiraju Dejan Lovren, Joel Matip i Joe Gomez, ali izgleda da nitko nije na razini Nizozemca i onoga što očekuje Klopp. Gomez za sada djeluje kao najbolje rješenje, ali engleski mediji pišu kako Klopp ipak želi dovesti pojačanje, a izgleda da već ima i ime novog braniča.

Prema pisanju Daily Maila, njemački trener je osobno nazvao jednog od najboljih braniča u Europi, Napolijevog Kalidoua Koulibalyja i pozvao ga u Liverpool. Prema spomenutom engleskom listu, Klopp je Koulibalyju rekao kako na njega ozbiljno računa i izložio mu svoju viziju kluba za iduću sezonu.

Senegalac je u Napoli stigao 2014. godine za nešto manje od osam milijuna eura, a Talijani za njega sada traže preko 100 milijuna. Točnije, toliko su tražili prije krize izazvane koronavirusom, a Englezi se nadaju kako će ga sad dobiti ipak nešto jeftinije.

Klopp očito planira zacementirati obranu Liverpoola i iduće godine imati još moćniji stroj nego ove. Nažalost, to bi moglo značiti i odlazak Dejana Lovrena na kojeg izgleda Nijemac ne računa.