počinje nova era

Dejan Lovren dao prvi intervju u novom klubu; 'vatreni' otkrio zašto je odabrao baš Zenit i poslao jasnu poruku navijačima

28.07.2020 u 11:13

Bionic
Reading

Dejan Lovren je u razgovoru za klupsku stranicu Zenita otkrio kako je odlučio doći baš u taj klub

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren je nakon šest godina napustio Liverpool s kojim je prošle godine osvojio naslov prvaka Europe, a ove godine naslov prvaka Engleske. Nakon šest godina u Engleskoj, Lovren je otišao u Rusiji. S tamošnjim prvakom Zenitom iz St. Peterburga je potpisao na tri godine, a u razgovoru za klupsku stranicu je objasnio kako je do transfera došlo.

'Jako sam ponosan što ću igrati u Zenitu. Hvala Sergeju Semaku i Alexanderu Medvedevu što su pomogli da se ovaj transfer realizira', rekao je Lovren pa dodao:

'Znam da je to najbolji klub u Rusiji koji osvaja trofeje i igra Ligu prvaka, a to je bitno jer je jasno da se radi o klubu koji ima iznimno kvalitetne igrače. Znam koliko ovom klubu znači Liga prvaka, a to je itekako bitno i meni', rekao je Lovren.

Zenit je odabrao i zbog St. Peterburga u koji se zaljubio 2018. godine kada je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom igrao na Svjetskom prvenstvu. 'Vatreni' su u blizini imali kamp pa je Lovren između utakmica za srebro imao priliku vidjeti i grad.

'Jako mi se svidio Roshchino u kojem smo bili smješteni, a Sankt Peterburg je za mene jedan od najljepših gradova na svijetu. Svjetsko prvenstvo u Rusiji je po meni bilo najbolje organizirano u povijesti', kaže Lovren.

Novo pojačanje Zenita je iskoristilo i priliku da pozdravi navijače i pošalje im poruku.

'Veselim se povratku navijača na stadion i to ne samo 10 posto ili pola kapaciteta, veselim se punom stadionu. Ovako prelijep stadion mora biti pun do kraja. Što se mene tiče, radit ću naporno na treningu i moj cilj je da me navijači poštuju', zaključio je Lovren.