COPA AMERICA

Debakl favorita; Brazil ispao nakon gola rukom

13.06.2016 u 10:38

Bionic
Reading

Brazil je završio svoj nastup na Copa America nakon što je sinoć sa 0-1 izgubio od Perua u Foxboroughu (Massachusetts) i završio na trećem mjestu u skupini B. Peru je slavio nakon spornog pogotka Raula Ruidiaza u 75. minuti

Igrači izbornika Dunge, koji su prije četiri dana uvjerljivo svladali Haiti sa 7-1, dominirali su protiv Perua, ali je sve njihove udarce zaustavljao izvrsni vratar Pedro Gallese. Nogometaši Perua do vodstva, a i pobjede dolaze u 75. minuti kada njihov napadač Raul Ruidiaz zabija gol, a igrači Brazila su prosvjedovali tvrdeći da si je pomogao rukom. Na kraju je nakon analize videom gol ipak potvrđen, iako snimke pokazuju da je napadač kluba Universitario koristio ruku.

S ovim porazom Selecao se mora zadovoljiti sa četiri boda i trećim mjestom u skupini, dok su Peru i Ekvador, koji je ranije slavio protiv Haitija sa 4-0, ostvarili plasman u četvrtfinale.

Peru će u četvrtfinalu u petak u New Jerseyu igrati protiv Kolumbije, a Ekvador protiv SAD-a u četvrtak u Seattleu.

Brazil, koji ovako rano nije završio nastup na Copa Americi od 1987. godine, je drugi favorit eliminiran u ovoj fazi natjecanja nakon Urugvaja.