SASTANAK U ZAGREBU

Davor Šuker najavio ogled Hrvatske i - Gibraltara

05.04.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom danas su ugostili delegaciju Nogometnog saveza Gibraltara

Gosti iz Gibraltara nadaju se kako će u svibnju ove godine na Uefinom kongresu postati punopravna članica Uefe, a s tim ciljem u vidu njihova delegacija posjetila je u proteklih šest dana čak pet zemalja u regiji kako bi upoznali nogometne saveze sa svojim aktivnostima, ciljevima i projektima.

Predsjednika Nogometnog saveza Gibraltara, gospodina Garetha Latina, glavnog tajnika, gospodina Richarda Manninga te izvršnog direktora, gospodina Dennisa Beisioa, u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza ugostili su predsjednik HNS-a, gospodin Davor Šuker, voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja, gospođa Ivančica Sudac i direktor reprezentacija, gospodin Zorislav Srebrić.

Predsjednik Gareth Latin istaknuo je kao glavni razlog njihove ambicije za članstvom u Uefi želju da se djeci pruži šansa i pokaže kako je moguće ostvariti karijeru i u nogometu. Predstavnici NS Gibraltara predstavili su i planove za izgradnju nacionalnog stadiona na samom rubu Europe koji je ključan projekt za razvoj nogometa u Gibraltaru jer je zamišljen kao 'nogometno selo' koje bi osim stadiona za 8.000 ljudi sadržavalo i druge nogometne terene, brojne urede i druge sadržaje.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izrazio je dobrodošlicu gospodi iz Gibraltara:

'Mi u Hrvatskoj najbolje znamo koliki značaj ima samo jedna nogometna utakmica. Želimo vam sve najbolje u nastojanjima da postanete članica Uefe i vjerujem da bismo već u 2015. godini mogli odigrati međusobnu utakmicu, kvalifikacijsku ili prijateljsku.'

Ivančica Sudac ponudila je gostima konkretnu pomoć kroz edukaciju, razmjenu iskustava, upoznavanje s propisima i zahtjevnim procesima poput licenciranja što su gosti iz Gibraltara rado prihvatili.

Predsjednici Šuker i Latin izmijenili su potom i prigodne darove, a predsjednik NS Gibraltara izrazio je nakon sastanka svoje zadovoljstvo s postavljenim temeljima buduće suradnje:

'Cilj ovih sastanaka jest izgradnja odnosa s nacionalnim savezima i sjajno je što nam je predsjednik Šuker dao šansu za to. Očekujemo postati punopravni članovi Uefe krajem svibnja i tako dati djeci priliku da ostvare karijeru u nogometu. Vrlo smo zadovoljni što ćemo imati prigodu učiti od Hrvatskog nogometnog saveza jer tek krećemo i moramo naučiti kako određeni procesi u nogometu funkcioniraju.'

Budite slobodni koristiti fotografije iz privitka uz navođenje izvora (HNS). Na prvoj fotografiji su predsjednici dvaju nogometnih saveza, Davor Šuker i Gareth Latin, dok su na drugoj fotografiji, s lijeva na desno, Richard Manning, Davor Šuker, Ivančica Sudac, Gareth Latin i Dennis Beiso.

Gibraltar već igra utakmice i nisu na europskom dnu