OD 1. SRPNJA

David Moyes je novi trener Manchester Uniteda

09.05.2013 u 18:11

Bionic
Reading

David Moyes, 50-godišnji škotski nogometni stručnjak, novi je strateg na Old Traffordu i zamjenik legendarnog Alexa Fergusona koji na kraju ove sezone odlazi s klupe Manchester Uniteda...

Takvo što se moglo naslutiti po pisanju svih otočkih medija nakon što je Ferguson odlučio otići u mirovinu nakon 27 provedenih godina u klubu iz Manchestera. U četvrtak je, pak, takvo što i objavio sam klub, koji je ujedno napomenuo da će Moyes potpisati šestogodišnji ugovor, te će klub preuzeti s prvim danom srpnja.

Inače, potvrda iz Manchester Uniteda je došla samo nekoliko sati nakon što je Everton objavio da Moyes nakon dugih jedanaest godina napušta klub s Goodisona.


Moyes je trenersku karijeru počeo u Prestonu gdje je radio od 1998. do 2002. godine, a potom je od 2002. bio stalni trener u Evertonu, te je između ostalih, formirao i Waynea Rooneyja, prije no što je ovaj otišao baš u United.

I sam Alex Ferguson je bio za opciju da na njegovu poziciju dođe Moyes, te je sve potkrijepio riječima "još 1998. godine sam želio da mi bude zamjenik" ili "napravio je nevjerojatne stvari u Evertonu".