REKREATIVNE IGRE ZDRAVLJA

Darivali knjige, natjecali se, a snimali ih i Kinezi

14.09.2011 u 15:32

Bionic
Reading

Na Jarunu su se okupili učenici iz 11 zagrebačkih osnovnih škola na poticaj Sporta za sve - Centar, Medikusa i Udruge za prevenciju prekomjerne težine

Društvo za sportsku rekreaciju Centar iz Zagreba u suradnji s Medikusom, udrugom za promicanje zdravog načina življenja, uz svesrdnu pomoć Udruge za prevenciju prekomjerne težine, na Jarunu su organizirali rekreativne igre zdravlja.

Učenici iz zagrebačkih osnovnih škola Bartola Kašića, Prečkog, Vukomerca, Alojzija Stepinca, Sv. Klare, Dragutina Domjanića, Tituša Brezovačkog, Vrbana, Ivana Meštrovića, Augusta Šenoe i Španskog Oranice, igrali su odbojku, nogomet, badminton i stolni tenis te potezali konop, skakali u vreći i okušali se u gađanju čunjeva na visećoj kuglani.

'Sudionike stolnoteniskog turnira snimali su i kineski skauti', obavijestila je dr. Vesna Vučićević iz Medikusa.

Rekreativne igre zdravlja na Jarunu bile su prigoda i za humanitarni pothvat. Na Medikusov poticaj sudionici i/ili njihovi pratitelji darovali su knjige dječjim knjižnicama u Dubravi i Sesvetama.

Veselo, razigrano mnoštvo igralo se i darivalo pod budnim okom organizatorica Karoline Muže, Ive Sundji, Drage i Hrvoja Habuša te dr. Vesne Vučićervić, Mirele Vidović, Sande Vidović, Ines Marinac, Vesne Marinac, Borisa Okorna i Vedrana Kosaleca.

Razumije se, susrete učenika osnovnih škola ne bi bilo moguće organizirati i bez pomoći nastavnika Marije Cvitaš, Sanje Linarić, Vesne Pavičić, Maje Flego Ostović, Davora Gagre i Željke Milić Pešec.