hrvati u nba-u

Dario Šarić opet oduševio i čeka milijunske ponude; Luka Šamanić već dobio novi ugovor!

07.04.2023 u 09:01

Bionic
Reading

Oklahoma City Thunder je slavio s 114:98 u gostima kod Utaha Jazza, za koje je Luka Šamanić imao 8 koševa, 3 skoka i 4 asista za 31 minutu igre, dok je Dario Šarić za Thunder ubilježio 14 poena, 10 skokova i asist za 23 minute igre

Shai Gilgeous-Alexander zabio je 22 poena i pomogao gostujućem Oklahoma Cityju da prekine niz od tri poraza pobjedom u Salt Lake Cityju. Jazzeri su porazom eliminirani iz playoffa, a Thunder će izboriti mjesto u play-inu ukoliko pobjedi Memphis Grizzliese u nedjelju poslijepodne.

Dario Šarić je bio jedini "double-double" kod Thundera, za koji je Josh Giddy dao 17 poena, osam skokova i osam asistencija. Šariću uskoro ističe ugovor i ovog ljeta je slobodan igrač te čaka nove milijunske ponude. Zainteresiranih klubova navodno ima...

Kris Dunn završio je s 22 koša, osam asistencija i sedam skokova, dok je Kelly Olynyk sa 16 koševa, 14 skokova i osam asistencija bio najbolji kod Jazza. Šamanić igra na desetodnevni ugovor za Jazz, a svojim izvedbama mogao bi izboriti ugovor za sljedeću sezonu.

Kako se doznaje zbog dobrih igrara ugovor mu je produžen do kraja sezone i ponuđen mu je novi (negarantirani) za sljedeću sezonu. Svakako dobra vijest za mladog Hrvata!

Više statistika OVDJE

Kevin Durant postigao je 12 od svojih 29 koševa u četvrtoj četvrtini, a Phoenix Sunsi su produžili svoj pobjednički niz na sedam utakmica s 119-115 domaćom pobjedom nad Denver Nuggetsimar. Chris Paul dodao je 25 koševa i ubacio sedam trica (rekord karijere!), dok je Durant ubacio šest trica kojima je Phoenix osigurao četvrto mjesto Zapadne konferencije.Deandre Ayton ubacio je 16 poena, a Devin Booker 15 poena i osam asistencija. Phoenix ima 8-0 kada je Durant mogao igrati otkako je kupljen od Brooklyn Netsa u veljači.

Bruce Brown zabio je rekord karijere od 31 poena, a Reggie Jackson dodao je 20 poena i šest asistencija za Denver, koji je izgubio četvrti put u zadnjih pet utakmica, a za koji nije igrao Nikola Jokić.

Miami Heta je s 129-101 dobio 76erse zahvaljujući Jimmy Butleru i Tyleru Herrou, koji su skupili su svaki po 24 koša, Butler je gađao 9 od 12 iz igre i završio sa šest asistencija za Heat, koji su ostvarili svoju treću uzastopnu pobjedu dok se nastavljaju boriti za zajamčeno mjesto u doigravanju. Bam Adebayo ubacio je 14 poena i osam skokova, dok je Max Strus također imao 14 poena dok je Miami upisao 18 od 39 pokušaja za tricu. Joel Embiid je prednjačio kod 76ersa s 21 poenom, šest skokova i dvije blokade, dok je James Harden završio s 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Na Istoku su se kvalificirali za playoff Milwaukee Bucks (N.1), Boston Celtics (N.2), Philadelphia Sixers (N.3), Cleveland Cavaliers (N.4) i New York Knicks (N.5), a još su u igri Brooklyn Nets, Miami Heat, Atlanta Hawks, Toronto Raptors i Chicago Bullsi. Na Zapadu su doigravanje izborili Denver Nuggets (N.1), Memphis Grizzlies, Sacramento Kings i Phoenix Suns (N.4), a još su u igri LA Clippers, Golden State Warriors, LA Lakers, New Orleans Pelicans, Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder i Dallas Mavericks

Prvih šest momčadi iz svake konferencije izravno se kvalificira za play-off, dok će klubovi rangirani od 7. do 10. mjesta igrati u play-inu.