Štimac prvi mentor

Darijo Srna ima novi posao, a mnogi kažu kako je samo ovo čekao; svojom izjavom o radu iz ureda mnoge je iznenadio, ali time je sve rekao

25.06.2020 u 13:15

Bionic
Reading

Darijo Srna, dugogodišnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, nakon duge i bogate igrače karijere odlučio se na novi izazov. Postao je novo sportski direktor Šahtara

U klubu u kojem je postao živa legenda, u klubu u kojem je oborio sve moguće rekorde Darijo Srna ima status – nedodirljivog.

Od dana kada je odlučio završiti igračku karijeru bilo je jasno kako ga čeka 'mjesto koje god želi' u Šahtaru iz Donjecka.

Podatak kako je Darijo Srna u Šahtaru proveo 15 igračkih sezona te za to vrijeme skupio rekordnih 536 nastupa (49 golova) – dovoljno govori. Ukupno je osvojio 26 trofeja od čega je najvrijedniji Kup Uefe, a uz to je uzeo deset titula prvaka Ukrajine, sedam Kupova Ukrajine te osam Superkupova.

Nakon što je prošle godine postao pomoćni trener i novoj ga sezoni čekaju novi izazovi. Očito je shvatio da klupa nije za njega pa je tako prihvatio ulogu koja ga je čekala, mjesto sportskog direktora koje je kao stvoreno za njega. Učio je od najboljih, a jedan od prvih mentora bio mu je Igor Štimac koji je od prvog dana brinuo o njegovoj karijeri jer obojica dolaze iz istog grada, Metkovića.

'Moja pozicija je jako ozbiljna, a najvažnije od svega jest da ću i dalje biti uz teren. Nisam ja čovjek za ured jer sam cijelu karijeru proveo na nogometnom terenu. Želim osjetiti momčad, osjetiti trenera', kazao je Srna koji je izjavom da se ne vidi u uredu, iako je postao direktor, mnoge iznenadio.

'Protekle godine naučio sam puno toga od trenera Castra i zahvalan sam što mi jer pružio priliku. No, moja uloga je uvijek ista, a to je da pomognem Šahtaru, da pomognem u razvoju mladih igrača i da pomognem da klub igra lijep napadački nogomet', dodao je nakon imenovanja Srnaa koji je nekoliko puta naglasio kako će ostati u Šahtaru dok god ga trebaju i da njegovo srce uvijek tuči za taj klub.

Tako će od sada 38-godišnji Srna prije svega brinuti o razvoju mladih igrača koji iz svih dijelova svijeta dolaze u Šahtar, a bit će zadužen i za koordinaciju pri dovođenju skupih inozemnih pojačanja.

No, najvažniji zadatak svakako će mu biti sve ono što je prošao i sam kada je je prelazio iz NK Neretve u Hajduk ili kada je nakon toga iz Hajduka prelazio u Šahtar, a to je pomoć mladim igračima pri priključivanju udarnom sastavu. Savjete koje im može dati Srna ne može bilo tko…