dugoiščekivani meč

Daniel Cormier u sasvim iskrenom intervjuu po prvi puta otkrio pravi razlog svojeg poraza od Miočića i poslao Stipi poruku uoči treće borbe

23.07.2020 u 11:33

Bionic
Reading

Daniel Cormier je za poraz od Stipe Miočića okrivio umor i neke stvari koje su mu odvlačile misli od borbe

Ostalo je tek nešto manje od mjesec dana do dugo iščekivanog meča između Stipe Miočića i Daniela Cormiera, a atmosfera se sve više zakuhava. Bit će to treći susret između ova dva vrhunska borca, a do sada je svatko odnio po jednu pobjedu.

Najprije je u srpnju 2018. godine Cormier iznenadio Miočića i pobijedio teškim nokautom već u prvoj rundi i tako postao prvak teške kategorije, a onda mu se Stipe osvetio i vratio naslov prvaka u svoje ruke. Iako je gubio u prve tri runde, na kraju je nokautirao Cormiera po prvi puta u njegovoj karijeri i tako mu oduzeo pojas. Cormier je sada otkrio što je pošlo po zlu.

'Prošli puta sam zabrljao. Mislim da sam baš gadno zabrljao i to na više načina. Toliko mi se toga događalo u životu i odvraćalo mi je pozornost. Bio sam fokusiran na ulogu trenera i mnogo drugih stvari i jednostavno sam zabrljao. Nisam bio dobro pripremljen i umorio sam se. Da, priznajem, umorio sam se u tom meču', rekao je po prvi puta od te borbe Cormier za ESPN pa dodao:

'Izudarao me onim udarcima pred kraj. Osjetio sam udarce u tijelo, a uzdrmao me i onima u glavu. Moja reakcija je tada izostala i tijelo mi nije pronalazilo odgovor jer sam bio jako umoran. To si nikada više neću dopustiti. Uspije li me ponovno uzdrmati, moram mu vratiti baš onako kako sam to radio u drugim situacijama u životu. Ipak, to nisam napravio prošli put i s tim moram živjeti svakog dana. Svi mi govore kako imam ljude oko sebe, ali kad ostanem sam pogubim se u svojim mislima i razmišljam o stvarima koje nisam napravio i zbog kojih sam prošli put izgubio' rekao je Cormier.

Cormier priznaje i da se protiv Stipe Miočića jednostavno previše opustio.

'Osjećao sam se jako ugodno jer sam mislio da sam bolji u tom revanšu. Da ne bude zabune, i dalje mislim da sam bolji, ali tada kao da sam sve to potvrdio nakon prve runde u kojoj sam ga pogađao s gotovo pa svime što sam bacio. Mislim da sam čak nakon borbe imao 70 posto pogođenih udaraca. Jedva sam promašivao. Sada kad pogledam taj meč, mislim da me pobijedila loša kombinacija svega toga i ne mogu prestati razmišljati o tome', kaže Cormier pa dodaje:

'Želim samo napraviti ono što bih i trebao. Ako to znači pobijediti, onda znači pobijediti, ali ja se želim pokazati u najboljem izdanju, a to nije bilo ono iz drugog meča. Vrlo dobro znam tko je on i svjestan sam da me može pobijediti. Bio bih glup da mislim da me lik kao što je on, s takvim postignućima, ne može pobijediti. Ako to bude slučaj, neka pobijedi moju najbolju verziju, a ne nekoga tko se vratio s manje od godinu dana od operacije leđa, nekoga tko nije bio u najboljem tjelesnom stanju i tko se nije mogao pripremiti da bude onakav kakav zaista je. To je sve što želim. Želim se pojaviti u pravom izdanju i vjerujem da onda mogu pobijediti', poručio je Cormier.