SPEKTAKL

Danci znaju što bi moglo biti ključno da se slomi Hrvatska

23.01.2014 u 20:51

Bionic
Reading

Pred hrvatskim i danskim rukometašima još je jedan divovski dvoboj s velikim ulogom, a evo kako prije te utakmice (petak, 21 sat) razmišljaju u taboru domaćina prvenstva

I Danska i Hrvatska igrat će svoje sedmo polufinale na Europskom prvenstvu. Jasno je da je riječ o reprezentacijama koje su konstanta u svjetskom vrhu te je danski izbornik Ulrik Wilbek bio oprezan u izjavama.

'Šanse su 51:49 posto za Dansku, ali teško je prognozirati pobjednike, jer su ovo četiri najbolje reprezentacije. To nije ništa neobično', rekao je Wilbek.

'Ekipa je spremna, veselimo se utakmici. Hrvatsku reprezentaciju dobro poznajemo od prošle godine kada smo ih svladali u polufinalu u Španjolskoj. Tada smo igrali snažnu obranu, trebali bismo to opet napraviti.'


No njegovi igrači koliko god se trudili nisu u svojim obraćanjima mogli sakriti optimizam.

'Jako je dobro za nas što je Hrvatska morala naporno raditi protiv Poljske. Mi smo s druge strane poštedjeli neke važne igrače, što je apsolutno savršeno za nas', izjavio je vratar Niklas Landin.

'Teško je prognozirati kakva će to biti utakmica, ali svatko u momčadi je spreman preuzeti odgovornost, pa tako i mi na krilnim pozicijama. Ako dobijemo priliku da mi odlučujemo utakmicu, vjerujem da ćemo je iskoristiti', dodao je desno krilo Lasse Svan Hansen.

'Ne vidim kako bi Hrvati mogli pobijediti. Sve je na našoj strani. Dosada smo to pokazali i puni smo samopouzdanja. Toliko smo samouvjereni da vjerujemo kako ne postoji nitko tko nas može pobijediti. Poštujemo Hrvatsku. Njihova kontra je ubojita, u obrani su vrlo jaki i ako mi ne zabijemo svoje prilike, bit će teško', poručio je Michael Knudsen.

Danci smatraju, ako ponove ovu utakmicu, da Hrvatska teško može do pobjede