FIFA_SP_2018.svg

spremni na nešto veliko

Dan kada mogu zadiviti svijet: Velikani stali uz malu reprezentaciju koja izaziva strah na SP-u!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 15.06.2018 10:40
  • Objavljeno 15.06.2018 u 09:42
Bionic
Reading

Marokanska nogometna reprezentacija u fantastičnoj je seriji od 18 utakmica bez poraza, a podršku su joj uoči utakmice s Iranom dali Louis Van Gaal, Wesley Sneijder i Ruud Van Nistelrooy...

Kad govorimo o potencijalnim iznenađenjima SP-a u Rusiji, onda u skupinu reprezentacija spremnih kreirati senzaciju definitivno moramo ubrojiti Maroko.

  • +3
Marokanska nogometna reprezentacija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iako se nalazi u naizgled nemogućoj misiji, jer u svojoj skupini ima Portugal i Španjolsku, družina koju vodi Herve Renard bez imalo straha iščekuje početak velike nogometne smotre, jer iza nje su fantastični rezultati.

Naime, samo se Maroko može pohvaliti da nije primio niti jedan pogodak u kvalifikacijama za SP, a nalazi se i u seriji od 18 utakmica bez poraza, ako računamo i nedavno odigrane prijateljske utakmice u kojima je svladao Srbiju, Slovačku i Estoniju, a remizirao s Ukrajinom.

Da je riječ o ekipi koja izaziva simpatije dokaz je poruka koja stiže iz Nizozemske, gdje su se Louis Van Gaal, Wesley Sneijder i Ruud Van Nistelrooy opredijelili navijati upravo za Marokance na predstojećem SP-u, kad već njihove reprezentacije nema u Rusiji.

Izbornik Renard prvenstvo otvara dvobojem protiv Irana i sa svojim igračima ovog petka ima priliku zadiviti svijet. Riječ je o stručnjaku koji se specijalizirao za afričke reprezentacije, a najveći mu je uspjeh kada je s pomalo smiješnim igračkim kadrom na čelu Zambije osvojio Afrički kup nacija 2012. godine.

'Čast nam je biti ovdje i mislim da ćemo imati odličnu podršku na stadionu. Moramo prije svega biti sretni što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo, moje prvo u karijeri, ali nismo došli u Sankt Peterburg kao turisti,' naglasio je francuski strunjčak čiju momčad predvodi iskusni stoper Mehdi Benatia, a najviše se očekuje od ofenzivnog veznjaka Ajaxa Hakima Ziyecha koji bi trebao slomiti otpor Irana.

'On je fantastičan igrač i nema puno talenata na svijetu poput njega. Jako nam je važan i odlično je što imamo nogometaša takvih kvaliteta u momčadi,' kaže Renard.

U Maroku je nogomet u velikom usponu, a zemlja pokušava dobiti organizaciju Svjetskog prvenstva, u čemu nije uspjela za 2026. godinu pa će pokušati četiri godine kasnije. Zapažen uspjeh u Rusiji pomogao bi u toj misiji...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal