danas se dižu ruke

'Dan D' za Niku Kovača, ali čini se da od ovog atraktivnog posla ipak neće biti ništa. Jedan je trener apsolutni favorit za izborničko mjesto

29.04.2022 u 08:29

Bionic
Reading

Austrijska nogometna reprezentacija u potrazi je za novim izbornikom, nasljednika Nijemca Franca Fode. Među kandidatima bio je i bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je do prosinca 2021. godine sjedio na klupi Monaca

Vijest da 34. reprezentacija svijeta, odnosno Austrija, traži izbornika izazvala je dosta zanimanja u svijetu nogometa. Jer riječ je o posloženoj reprezentaciji, spremnijoj i na nešto veći iskorak, te bi mnogi vrlo rado sjeli na njenu klupu.

Austrija se nije uspjela plasirati na SP u Kataru, a prvi ispit novi će izbornik imati 3. lipnja, u utakmici Lige nacija protiv Hrvatske.

Spominjalo bi se da bi na klupu mogao sjesti i Niko Kovač, bivši hrvatski izbornik, koji je u trenerske vode ušao baš u Austriji, točnije u juniorskoj momčadi RB Salzburga, a potom je bio i pomoćnik trenera prve momčadi.

No, kako austrijski mediji donose, predsjednik ÖFB-a Gerhard Milletich i sportski direktor Peter Schöttel odlučili su se za Ralfa Rangnicka, njemačkog trenera, koji trenutno obnaša funkciju 'v.d.-a' na klupi Manchester Uniteda i zna se da na kraju sezone definitivno napušta Crvene vragove.

Predsjednik Gerhard Milletich, koji ima pravo predlagati šefa momčadi, u petak će ga predstaviti Izvršnom odboru kao favorita, a prema svim najavama iz Beča, ostatak članova trebao bi podržati ovu kandidaturu.

Ostali kandidati su (bili) i Vladimir Petković te Gerhard Struber, Andreas Herzog, Adolf Hütter, Oliver Glasner... Ali i dva iznimno zvučna nogometna imena, Zinedine Zidane i Joachim Löw.