ČEKA NOVI UGOVOR

Damjan Rudež otkazao: Izbornik Petrović bio je pun razumijevanja

18.05.2016 u 15:55

Bionic
Reading

Izborniku hrvatske košarkaške reprezentacije Aci Petroviću prije nego je objavio prošireni popis zahvalili su se Ante Tomić i Marko Popović, a po povratku iz SAD-a novi na toj listi jest i Damjan Rudež

U NBA ligi 29-godišnji Rudež odradio je svoju drugu sezonu. Prva u dresu Indiana Pacersa bila je iznad očekivanja, a druga u Minneosti ipak ga nije zadovoljila jer je imao vrlo skromnu minutažu.

U razgovoru za Jutarnji list Rudež, koji svaki dan u rodnom Zagrebu naporno trenira ('Radim treninge snage, lopta će još pričekati'), obrazložio je svoju odluku zašto neće igrati u dodatnim kvalifikacijama za OI 2016:

'Jedan je tehničke prirode, jer se datumi kvalifikacijskog turnira za OI poklapaju s razdobljem u kojem počinju pregovori oko novih NBA ugovora, a drugi je što sam osjetio kako je vrijeme da neki drugi, mlađi igrači, dobiju priliku', kazao je Rudež dodavši:

'Za reprezentaciju sam vezan više od deset godina i jako teško mi pada ova odluka. U najboljim sam igračkim godinama, ali ova godina je specifična zbog moje klupske situacije. Za moju karijeru nije dobro igrati za reprezentaciju bez sređene klupske situacije jer želim ostati u NBA-u. Izbornik Petrović bio je pun razumijevanja za moju odluku.'

Podsjetimo kako po strogim NBA pravila službeni pregovori za slobodne igrače započinju 1. Srpnja uz dodatak kako tjedan dana kasnije smiju potpisivati nove ugovore. Tome trena dodati kako se dodatne kvalifikacije za OI igraju od 4. do 9. srpnja.

Nema sumnje kako se otkazivanjem Rudeža otvara prostor mladim igračima koji će se pojaviti na pripremama kao što su Marko Arapović iz Cedevite (1996) ili Dragan Bender iz Maccabija (1997).