ALESI DIGAO GLAS

'Da je Schumacher zdrav, ne bi dopustio ovaj cirkus!'

29.04.2015 u 16:21

Bionic
Reading

Jean Alesi smatra da je medijski stampedo koji okružuje Micka Schumachera pretjeran i loš za mladog vozača, kojeg opisuje kao svog drugog sina, s obzirom na dugogodišnje prijateljstvo s njegovim ocem...

Mladi 16-godišnji sin legendarnog F1 šampiona prošli je vikend u svojoj debitanskoj utrci Formule 4 ostvario pobjedu te zauzeo 9. i 12. mjesto u preostalim nastupima.

Zanimljivo, samo tjedan dana prije u natjecanju slične snage dvostruku je pobjedu odnio i 15-godišnji Guiliano Alesi, sin bivšeg Ferrarijevog vozača Jeana. Naravno, trijumf Francuza u francuskoj Formuli 4 izazvao je puno manje publiciteta od pobjede Schumacherovog nasljednika, kojeg njemački mediji prate na svakom koraku.

Pritisak kojeg trpi Mick nezapamćen je u nižim automobilističkim natjecanjima, a Jean Alesi prvi je koji je rekao ono što svi misle.

'Mislim da su određeni problemi u kojima se Michael našao doveli do toga da je njegov sin dobio toliko publiciteta. Da je Schumi zdrav, ne bi dopustio ovaj medijski cirkus,' rekao je čovjek koji je 1996. godine zamijenio svoje mjesto s Michaelom: otišao je u Benetton, a Schumi započeo svoju eru u Ferrariju.

'Ne radi se o zavisti. Za mene je Mick poput sina,' objasnio je Alesi onima koji misle da je kritika publiciteta plod ljubomore.

Prema tvrdnjama upućenih, Alesi i Schumacher ostali su dobri i nakon automobilističkih karijera, a često su zajedno vodili svoje sinove na karting utrke.