impresivan trijumf

Čvrsti rukometaši Zagreba slomili Slovence i izborili važnu pobjedu u Ligi prvaka

10.11.2018 u 21:52

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba upisali su drugu pobjedu ove sezone u VELUX EHF Ligi prvaka. Pred domaćim su navijačima u svojoj Areni Zagreb u derbiju sedmog kola skupine B pobijedili Celje 24:22 (11:9) i time se vratili u krug momčadi koje konkuriraju za plasman u osminu finala.

Odlična obrana i raspoloženi Urh Kastelic omogućili su Zagrebu da uhvati Celjane 'na spavanju'. U 11. minuti Tomaž Ocvirk morao je pozvati time-out jer je David Mandić iz kontre zabio za 6:2. Celje je pokušavalo brzo igrati što ih je dovodilo u greške koje je Zagreb sjajno koristio. Lino Červar pokušavao je održati svježinu kod svojih igrača pa je desetak minuta prije kraja na teren poslao Luku Mrakovčića, Senjamina Burić, Josipa Božić Pavletića, a u obranu Mateja Hrstića. Uspjeli su gosti u 18. minuti preko Tilena Kodrina smanjiti zaostatak na dva pogotka, ali brzo su na +4 vratili Mandić i Damir Bičanić. Iako je Zagreb imao šanse u čak tri napada povećati svoju prednost to nisu iskoristili pa su na odmor otišli sa samo dva pogotka prednosti. U posljednjih šest minuta Červarovi rukometaši nisu uspjeli postići pogodak pa je Celje preko Kristjana Horžena i Williama Accambraya smanjili na 11:9.

Nakon pet minuta igre u nastavku dvama pogocima Ivana Sršena i jednim Zlatka Horvata Zagrebaši su se vratili četiri pogotka prednosti. Nakon brojnih pokušaja Zagrebaši su konačno u 43. minuti stigli do vodstva od pet razlike (17:12). Precizan je bio s desnog krila Horvat. No, ubrzo je u napadu domaćoj momčadi ponestajalo ideja što je Celje krenulo kažnjavati. David Razgor iz kontre ponovo je doveo svoju momčad na dva pogotka zaostatka (19:17) 12 minuta prije utakmice. U posljednjih osam minuta susreta Zagreb je ušao samo s pogotkom prednosti jer je nakon minute odmora Tomaža Ocvirka Horžen uspio smanjiti na 20:19. Gregor Potočnik vrati je svoju momčad na +2, a pobjedu Zagreba potvrdio je minutu prije kraja Arber Qerimi koji je zabio za 24:21.

Šest golova u pobjedi Zagreba zabio je Zlatko Horvat, a Urh Kastelic ubilježio je na svoj konto deset obrana od čega i dva sedmerca. Kod Celja se s pet pogodaka istaknuo Branko Vujović.

Utakmicu osmog kola Zagreb igra u Celju 18. studenog od 17 sati.

VELUX EHF Liga prvaka, skupina B, 7. kolo:

PPD Zagreb – Celje Pivovarna Laško 24:22 (11:9)

  • +29
RK Zagreb - Pick Szeged, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX