PREGAZILA JOJ SESTRU

Čudesno: Lijepa Marija bacila Sereni rukavicu u lice!

18.01.2013 u 12:32

Bionic
Reading

Marija Šarapova nastavila je svoj pobjednički niz. U trećem kolu Australian Opena deklasirala je Venus Williams 6:1 6:3

Lijepa 25-godišnja Ruskinja u formi je života. Na fenomenalan način startala je u novoj sezoni. S čistih 6:0 6:0 pobijedila je sunarodnjakinju Olgu Pučkovu te Japanku Misaki Doi u prva dva kola Australian Opena, da bi u trećem kolu protiv povratnice Venus Williams također slavila bez ikakvih problema, uz tek četiri izgubljena gema.

Starija sestra Williams nije imala izgleda. Šarapova se odlično kretala, sjajno vraćala servise, bila agresivna u igri i još bolja u obrani, dovoljno za sigurnih 6:1 6:3, uz 17 neobranjivih izravnih poena.

'Ovo je bio meč kojem smo se obje veselile, igrala sam protiv velike prvakinje, jako teškog protivnika, no bila sam jako odlučna, jako sam htjela ovu pobjedu', izjavila je druga igračica svijeta nakon trijumfa.

Šarapova koja u karijeri ima 27 osvojenih turnira prošle je sezone osvojila Roland Garros i redovito dolazila daleko na turnirima, no nije mogla protiv Serene Williams. U karijeri ima omjer 2-10 protiv mlađe sestre Williams, a posebno boli poraz 6:0, 6:1 u finalu olimpijskog turnira. Sada je čini se spremna na osvetu. Stariju sestru je sredila, ako želi naslov u Australiji, do kraja sljedećeg tjedna morat će svladati i Serenu.