SVE OTVOORENO ZA UZVRAT

Čudesni vratar Malage Willy zaustavio Borussiju

03.04.2013 u 23:04

Bionic
Reading

U Malagi, na La Rosaledi stadionu, nije bilo pogodaka u prvoj četvrtfinalnoj utakmici. Malaga i aktualni njemački prvak, dortmundska Borussija, su odigrali 0-0 i tako preselili dramu na uzvrat

Za pobjedom više može žaliti gost iz Njemačke, jer su šanse Borussije bile izrazitije. U svakom slučaju, ovaj rezultat i dalje drži obje momčadi u igri za prolaz i prije uzvrata u Dortmundu, 9. travnja.

Da su igrači iz Dortmunda bili samo malo koncentriraniji u završnici trebali su već nakon prvog dijela imati nekoliko pogodaka prednosti. Prvenstveno time 'prozivamo' Marija Götzea, koji je u prvih dvadeset minuta bio dva puta u situaciji "jedan na jedan" s domaćim vratarom. No, prvi je put, u 16. minuti, nevjerojatno nonšalantno pristupio završnici akcije, a u 19. je pucao posve traljavo. U oba slučaja je udarce branio Caballero.

Nije samo Götze bio krivac što je Borussija ostala bez pogotka u prvom dijelu, već su živce treneru Kloppu kidali i Lewandowski i Groβkreutz i Reus, koji su također promašivali ono što u Bundesligi daleko češće zabijaju.

Brojne šanse Borussije u prvih 45 minuta nisu bile jedine. Prijetila je i Malaga, pa je tako zapravo prvu šansu na utakmici imao Javier Saviola, ali je s nekoliko metara, iskosa, pucao neprecizno. Poslije su prijetili Julio Baptista i Toulalan, ali i domaćin je neuspješno tražio put do suparničke mreže.

Jedna od obrana Caballera protiv Dortmunda


U nastavku se situacija na travnjaku nije previše promijenila. Oba su sastava i dalje težila napadačkoj igri, šanse su se redale, ali Caballero i Weidenfeller nisu dali da se i mreže tresu. Istina je da je i dalje njemački prvak lakše dolazio u poziciju za pogodak. Primjerice, još je jednom Götze, pomalo sebično, tražio u 65. minuti pogodak, umjesto da je asistirao Lewandowskom, no i sam je Poljak svoju šansu propustio desetak minuta ranije, kada je loše pucao s desetak metara udaljenosti.

I tako, u utakmici gdje je frcalo sa svih strana, gdje su obje momčadi uputile po sedam itekako opasnih udaraca u sam okvir vratiju i još mnogo pored vratiju, završilo je bez pogodaka.

Liga prvaka, Završnica
Malaga 0 0 Borussia Dortmund
Sastavi
W. Caballero
Robson
M. Demichelis
V. Antunes
J. Gamez
J. Baptista (76' R. Santa Cruz)
M. Iturra
J. Toulalan
Isco (87' Duda)
Joaquín
J. Saviola (68' F. Portillo)
R. Weidenfeller
F. Santana
N. Subotic
M. Schmelzer
L. Piszczek
M. Götze (90' O. Kirch)
S. Kehl (80' S. Bender)
I. Gundogan
K. GroĂźkreutz
M. Reus (69' J. Schieber)
R. Lewandowski
Žuti kartoni
V. Antunes 19'
Robson 31'
M. Iturra 77'
K. GroĂźkreutz 17'