BOLJA OD VELIKANKI

Čudesna medalja Sare Kolak: Najgore minute života

09.07.2016 u 22:44

Bionic
Reading

Mlada hrvatska atletičarka Sara Kolak (21) nakon osvojene brončane medalje u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu do koje je stigla bacivši novi hrvatski rekord od 63.50 metara izjavila je kako joj se ostvario san

'Ne mogu opisati koliko puta sam vrtjela taj 'film' dobrog hica, a ovih zadnjih pet minuta mi je bilo najgorih pet minuta u životu, jer sam morala čekati svjetsku prvakinju i svjetsku rekorderku. Vjetar je bio jak, a ja sam ga iskoristila, iako imam još puno rezerve. Moram analizirati ovo natjecanje još s trenerom,' rekla je uzbuđena Kolak.

Mlada Ludbrežanka je novi hrvatski rekord bacila u trećoj seriji kada joj je čak prijetilo ispadanje iz daljnjeg natjecanja. S rezultatom 63.50m stigla je na drugo mjesto, iza Bjeloruskinje Tatjane Haladovič, koja je uzela zlato također s nacionalnim rekordom od 66.34m.


Kolak je držala drugo mjesto sve do posljednje serije kada je iskusna 30-godišnja Njemica Linda Stahl, inače europska prvakinja iz 2010. godine, bacila koplje do 65.25m i spustila Kolak na treću poziciju. Koliko je ovo veliki rezultat pokazuje i činjenica da je Kolak natjecanje završila ispred aktualne svjetske prvakinje, Njemice Katharine Molitor, koja je sa 63.20m bila četvrta, te dvostruke olimpijske pobjednice i svjetske rekorderke Čehinje Barbore Špotakove, koja je sa 62.66m završila kao peta.