BORBA ZA EURO 2012.

Crnogorci vjeruju da mogu preokrenuti Češku

15.11.2011 u 10:07

Bionic
Reading

Nogometaši Crne Gore danas (20.15 sati) će na svom stadionu i pred svojim gledateljima u Podgorici pokušati anulirati prednost Češke 2:0 iz prve utakmice te se pokušati prvi put u svojoj povijesti plasirati na neko veliko europsko natjecanje

U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro 2012. reprezentacija Češke je u Pragu pobijedila Crnu Goru 2:0. Nogometaši Crne Gore imaju zbog čega žaliti jer su se prvo poluvrijeme dobro držali, čak i nakon primljenog prvog pogotka u 63. minuti sve je izgledalo dosta dobro. No gol Sivoka u posljednjim sekundama utakmice donio je Crnogorcima puno veću prepreku.

Iako moraju loviti zaostatak od dva gola, u taboru Crne Gore vjeruju da će pred svojim gledateljima uspjeti napraviti to i tako prvi put otići na veliku smotru.

'Ovo je sasvim drugačija utakmica nego ona u Pragu i vjerujem da će igrači biti u drugačijem raspoloženju. Čehe čeka pakao i siguran sam da uz pomoć publike možemo nadoknaditi zaostatak i plasirati se na Europsko prvenstvo. Uvjeren sam da ćemo proći ako ne primimo pogodak, jer možemo dati dva ili čak tri gola', kazao je novinarima izbornik Crne Gore Branko Brnović.

Sličnog je mišljenja i najbolji crnogorski igrač Mirko Vučinić.

'U Pragu smo igrali ispod svog nivoa. Iskreno vjerujem da ćemo u uzvratu sve preokrenuti i da ćemo odigrati pravu utakmicu. U prvoj utakmici nisam bio pravi, ali sada ću biti bolji', smatra igrač Juventusa.

I dok igrači Crne Gore moraju od početka ogleda krenuti napadački, Česi mogu igrati puno defanzivnije. Ipak, o takvom pristupu u češkom taboru ne žele razmišljati. Ne žele nijednog trenutka svoj prolazak dovesti u pitanje.

'Mi u Podgorici želimo postići pogodak. Ukoliko to uspijemo, Crnoj Gori će biti jako teško dostići rezultatski zaostatak. Znamo da nas čeka euforična atmosfera i to nam je drago. Bit će nam teško u Podgorici, no moramo biti strpljivi i disciplinirani kao što smo bili u prvoj utakmici. Mi u Crnu Goru dolazimo svjesni svoje snage', kazao je za službenu stranicu Uefe kapetan češke nogometne reprezentacije Tomaš Rosicky.

Vjerojatni sastavi:

Crna Gora - Češka (0:2)

Podgorica, stadion Budućnosti, sudac: Nicola Rizzoli (Italija)

Crna Gora: M.Božović - Pavičević, Savić, Džudović, V.Božović - Vukčević, Drinčić, Zverotić, Damjanović - Jovetić, Vučinić

Češka: Čech - Gebreselassie, Sivok, Kadlec, Pudil - Rezek, Plasil, Jiracek, Rosicky, Pilar - Pekhart