PORAZ UPOZORENJA

Crnogorci u Zagrebu 'potopili' olimpijske prvake

31.10.2012 u 20:30

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija dostojno je dočekana u prvom dvoboju nakon osvajanja olimpijskog zlata, no u feštarsko raspoloženje nisu se uklopili ugledni rivali iz Crne Gore koji su slavili s prilično uvjerljivih 13:10 (3:2, 3:2, 2:4, 5:2)

Prvi dvoboj novog izbornika Ivice Tucka donio je otvaranje Svjetske lige u Zagrebu protiv Crne Gore. Reprizi nedavnog londonskog polufinala prisustvovalo je puno zagrebačko plivalište sa 1.200 vrlo korektnih navijača (pljeskalo se Crnogorcima, čak i njihovoj himni), no nedostajali su neki ključni akteri.

Hrvatska je, dobro je poznato, u novu etapu krenula bez umirovljenih Vićana, Hinića i Barača, Boškovića i Burića koji su zatražili pauzu, te s Tuckom na mjestu izbornika umjesto Ratka Rudića. No i Crnogorci su bitno pomladili sastav, pa njihov izbornik Perović nije mogao računati na Šefika, Zlokovića, Janoviće, Gojkovića, Jokića, Ivovića... Uglavnom, na osovinu svoje ekipe.

Ipak, u bazenu su izgledali kao vrlo moćan sastav koji se nije nimalo prepao olimpijskih zlatnika. Hrvatska je povela golom Sukna, ali Crna Gora je ubrzo preuzela konce igre i počela kažnjavati 'labavu' hrvatsku obranu. Nestalo je poznatog bedema ispred kapetana Pavića i Crnogorci su na poluvrijeme otišli s prednošću 8:6.

Hrvatska je imala više prilika s igračem više, ali gosti su ih puno bolje iskorištavali, pa su unatoč nepovoljnom omjeru isključenja i samo jednim petercem nasuprot četiri Hrvatska (Dobud je odradio lavovski posao) kontrolirali veći dio utakmice.

Hrvatska je poput prvaka izgledala nakon velikog odmora kada je sa 4:6 došla do 8:6 i podigla atmosferu među svojim navijačima. Smijao se i brk ratka Rudića, zavladalo je zadovoljstvo, ali gosti su krenuli u novu seriju i sa završnih 7:2 sasvim razoružali Hrvatsku.

'Ovo je fenomenalan rezultat, veliki podvig protiv olimpijskih prvaka u njihovom bazenu. Nećemo sada visoko letjeti, jer u ovom sastavu nemamo garanciju da Hrvatska kod nas neće slaviti i većom razlikom i tako nam preoteti mjesto u finalu Svjetske lige', kaže sjajni branič Juga Aleksandar Ivović i već najavljuje dvoboj u Podgorici koji bi trebao iznjedriti putnika na završni turnir gdje će nastupiti samo prvoplasirana momčad skupine.

Do tada Hrvatska mora vratiti pobjedničke navike protiv Turske i Grčke, a prvi idući ogled čeka ih u Istanbulu već ove subote.

Hrvatska - Crna Gora 10:13 (2:3, 2:3, 4:2, 2:5)
Zagreb 1.200 gledatelja

Strijelci:

Hrvatska: Sukno 4, Joković 3, Muslim, Dobud, Obradović
Crna Gora: Petrović 3, Ivović 2, Sekulić 2, Drašković 2, Dar. Brguljan, Pasković, Čučković, Klikovac