epidemija bukti

Korona i ozljede uništili najljepši dio Premier lige. Boxing Day sve tanji, otkazana i treća utakmica

24.12.2021 u 15:41

Bionic
Reading

Slučajevi koronavirusa i ozljede u Evertonu natjerali su Premier ligu da prihvati klupski zahtjev za odgodom i otkaže njihov Boxing Day dvoboj na gostovanju kod Burnleyja, objavila je liga u petak

Ovo je 13. utakmica Premier lige koja je otkazana zbog koronavirusa i treća utakmica za nedjeljni Boxing Day koja je odgođena nakon što su otkazani susreti Liverpool - Leeds United i Wolverhampton Wanderers - Watford u četvrtak zbog slučajeva infekcije u gostujućim momčadima.

Trener Evertona Rafa Benitez rekao je u četvrtak da je njegov klub imao zahtjev za odgodom nedjeljne utakmice koju je Premier liga odbila, dodajući da je to nepravedno jer je imao šest ozljeđenih i pet zaraženih igrača .

Premier liga odobrava odgodu samo ako klub ima na raspolaganju manje od 14 nogometaša - 13 igrača i jednog vratara, a odbor razmatra zahtjeve od slučaja do slučaja.

Oba kluba su već imala odgođene mečeve ovog mjeseca, a Burnley će imati čak četiri utakmice u samo deset dana. Klub iz East Lancashirea odgodio je utakmice protiv Watforda i Aston Ville zbog epidemije COVID-19, dok je domaći okršaj protiv Tottenham Hotspura otkazan manje od dva sata prije početka utakmice zbog obilnih snježnih padavina. 

Burnley je u zoni ispadanja, na 18. mjestu s 11 bodova iz 15 utakmica. Everton je na 14. mjestu sa 19 bodova iz 17 utakmica.

Britanija je u četvrtak prijavila rekordnih 119.789 novih slučajeva COVID-19 dnevno dok se bori protiv porasta infekcija izazvanih varijantom Omicron.