JEDNA OD NAJLJEPŠIH ČOKOLINO PRIČA

Čokolino višebojac u OŠ Nikole Tesle u Gračacu

16.09.2010 u 09:52

Bionic
Reading

Premala dvorana OŠ Nikole Tesle u Gračacu, od jedva 288 kvadrata, bez gledališta nije mogla spriječiti veliko događanje. Zidovi su se ukrašavali danima, u izradu navijačkih rekvizita uključili su se i roditelji, u kućnoj radinosti ili na satu likovnog nastajale su majice s crveno-bijelim kockicama i imenima višebojaca, a crvena boja osim na licima svih pet stotina navijača, našla se na rukama i u kosi.

Dvorana je od siline emocija proključala i prije nego je voditelj Roberto Anić označio službeni početak, još dok su u predvorju mali tamburaši uvježbavali svoju točku. A kada je medvjedić Lino na parket doveo košarkaša Roka Stipčevića, vrisak i navijanje zaglušili su i razglas. Svaki koš, ili penal, svaki bod popraćen je ovacijama, uz djecu skakali su i burno navijali i nastavnici, a načelnik općine Goran Đekić čak je stao na gol kako bi u srazu s ravnateljicom škole Ružicom Tulumović podijelio radost višebojca.

'Naša djeca željna su ovakvih događanja, u Gračacu se rijetko nešto organizira za njih. Bili smo presretni što ste nas odabrali za domaćina, ali ovo što smo doživjeli nadmašilo je sva naša očekivanja. Učenici i nastavnici će dugo pamtiti Čokolino višebojac i nadam se da ćemo uz pomoć općine uspjeti jedan autobus navijača povesti i na finale u Našice kako bi podržali naše pobjednike Veroniku Petković i Kristijana Miličića', istakla je Ružica Tulumović koja je svojom energijom i organizacijskim sposobnostima dala posebni pečat Čokolino višebojcu u svojoj školi. Čak je zajedno s nastavnicama ispekla brdo kolača kojima su počastili svoje goste. Za sve to zajedno sa cijelom školom zaslužila je čistu peticu. Čokolino višebojac u Gračacu bio je jedan od najljepših u sve četiri sezone održavanja zajedničkog projekta Podravke i Sportskih novosti.