WARRIORSI VODE 3-0 u FINALu

Cleveland na nevjerojatan način ispustio pobjedu protiv Golden Statea!

08.06.2017 u 08:38

Bionic
Reading

Košarkaši Cleveland Cavaliersa imali su tri minute prije kraja treće utakmice finala NBA lige šest poena prednosti (113:107) i priliku da se - kao i prošle godine - vrate u borbu za titulu. No, u preostale tri minute domaći nisu ubacili niti jedan koš, pa su izgubili sa 113:118 i tako su omogućili Golden State Warriorsima da povedu sa 3-0 u seriji te tako dođu na korak do osvajanja krune. LeBron James i društvo su na čudan i pomalo nevjerojatan način ispustili pobjedu...

Nakon što su uvjerljivo izgubili prve dvije utakmice u Oaklandu, branitelji naslova su pred svojim navijačima u Clevelandu pružili najbolju partiju u finalnoj seriji. U izjednačenoj utakmici niti jedna momčad nije stvorila značajniju prednost, a u zadnjoj ćetvrtini Cavaliersi su stalno bili u vodstvu. Tri minute prije kraja J.R. Smith je pogodio tricu za vodstvo domaćina 113:107 i činilo se će Cavaliersi doći do prve pobjede u finalnoj seriji. Nakon toga Cavsi su imali dva napada koja nisu iskoristili Smith te Love za mogućih plus osam (devet da je Smith pogodio tricu).

 No, tada je na scenu stupio Kevin Durant. On je u samoj završnici ubacio sedam koševa, a goste su do pobjede "pogurali" i igrači Clevelanda lošim izborom napadačkih akcija i nerezonskim šutevima.

 Najzaslužniji za pobjedu Golden Statea bio je Kevin Durant koji je ubacio 31 koš, od čega 14 u posljednjoj četvrtini. Klay Thompson zabio je 30 poena, a Stephen Curry je upisao 26 koševa, 13 skokova i 6 asistencija.

 Kod Clevelanda LeBron James je ostvario 39 poena, 11 skokova i 9 asistencija, a odličan je bio i Kyrie Irving sa 38 koševa, dok je J.R. Smith dodao 16 poena.

'Ovo je sigurno momčad s najviše vatrene moći protiv koje sam ikada igrao! A igrao sam u karijeri protiv mnogih sjajnih klubova… Čak i kada igrate sjajno, kada dajete 150% onoga što se od vas očekuje, oni će naći način da pogađaju jer imaju dečke koji to znaju', kazao je utučeni LeBron James kojem je ovo osmo NBA finale u karijeri.

 Golden State ima savršenih 15-0 u ovogodišnjem doigravanju i nedostaje mu jedna pobjeda za osvajanje naslova, a četvrta utakmica igra se u subotu u 3.00 sata po hrvatskom vremenu u Clevelandu.

U četiri glavna američka sporta još niti jedna momčad nije uspjela ostvariti savršenih 15-0 u doigravanju po čemu su Warriorsi posebni. Dodajmo tome kako se u povijesti NBA lige još niti jedna momčad nije vratila nakon gubitka u seriji 3-0.