SLIJEDI KOLO ODLUKE

City ima priliku napraviti nešto što nije nikad u povijesti; Guardiolina poruka utučenim navijačima Liverpoola

07.05.2019 u 08:38

Bionic
Reading

Manchester City korak je do obrane titule, a trener 'građana' Pep Guardiola svjestan je da će u zadnjem kolu simpatije većeg dijela nogometne javnosti na 'Otoku' i svijetu biti na strani Liverpoola

Kako stvari stoje ni poslije 29 godina Liverpool neće biti prvak. Manchester City je u ponedjeljak prošao svoju najtežu prepreku u završnici sezone, svladao je Leicester City 1:0, te tako u zadnju rundu ulazi s bodom prednosti pred Liverpoolom.

'Znam da svi želite Liverpoolu da osvoji naslov. No žao mi je što je sve u našim rukama. Liverpool u zadnjem kolu može igrati bez pritiska, jer ne odlučuje sam o sebi', iskren je bio Guardiola.

'Bit će strašno teško u Brightonu, jer je to jako dobra momčad, ali mi nismo odustajali ni kad smo zaostajali sedam bodova pa nećemo ni sad. Protiv Leicestera smo igrali nevjerojatno. Žao mi je, ali bili smo tako dobri', dodao je Guardiola.

  • +3
Manchester City - Leicester City, 37. kolo Premiershipa, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Manchester City ima 95 bodova te utakmicu kod Brightona koji ima osiguran premijerligaški status. Liverpool ima bod manje (94) te je domaćin ove sezone nezgodnom Wolverhamptonu, no ponavljamo ništa ne ovisi o 'redsima' koji se samo mogu nadati čudu da bi osvojili naslov prvaka na koji čekaju od 1990.

Dodajmo kako Guardiola sa Cityjem može ispisati klupsku povijest, 'građani' su pet puta bili prvaci Engleske, ali nikada nisu obranili naslov. Sada ih od toga dijeli samo 90 minuta.