anketa tportala

Čitatelji donijeli sud o Livaji i njegovom naglom oproštaju od hrvatske reprezentacije

09.10.2023 u 13:17

Bionic
Reading

Nakon što je napadač Hajduka Marko Livaja objavio da više ne želi igrati za hrvatsku reprezentaciju svoj sud o tome dali su čitatelji tportala

Podsjetimo, 30-godišnji Marko Livaja je dan prije okupljanja Vatrenih, za dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2024. protiv Turske i Walesa, objavio da više ne želi igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

>> Otkriveno zašto je Marko Livaja napustio reprezentaciju; ovo ga je posebno pogodilo

'Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije, o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za svoju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima te se nadam da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti', napisao je Livaja.

Vrlo brzo se oglasio i izbornik Zlatko Dalić, a dan kasnije na konferenciji za medije je rekao:

'Kao prvo, meni je žao da je Marko donio takvu odluku. Mogao je dati još puno reprezentaciji. Hvala na svemu što je dao za reprezentaciju. Dvije godine jako lijepe suradnje. Uvijek sam govorio da poštujem i razumijem odluku svakog igrača koji je to napravio. Podržavam Marka, želim mu svu sreću u karijeri. To je sve što ću reći o toj situaciji. Moj je fokus na ono što slijedi, imate naša priopćenja', kazao je Dalić te nije želio otkriti jesu li se uopće telefonski čuli ili našli u četiri oka.

U našoj anketi pitali smo vas što mislite o odlasku Marka Livaje iz hrvatske reprezentacije.

Sudeći po odgovorima, najmanje je onih koji ga razumiju, a većina se slaže da 'to nije način na koji se napušta reprezentacija'.

Također je velika većina mišljenja, nakon slučajeva Kalinić i Rebić, da im je zapravo 'svejedno i neka igraju oni koji žele'.

Oni koji nisu ostavili svoj glas mogu to još uvijek učiniti u anketi u prilogu. No poruka koju je dobio Livaja je jasna. To se ne radi na ovakav način i pogotovo ne dan prije okupljanja za važne utakmice, kad Vatrenima treba mir. Ako je i donio takvu odluku – što je njegova stvar - mogao je to reći izborniku puno ranije u četiri oka. Jer ipak je reprezentacija iznad svega.