OŠTRA REAKCIJA VELIKANA

Ćiro u suzama: Čačiću, još ne vjerujem što si napravio!

26.06.2016 u 17:05

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija odlazi iz Francuske potištena jer su nakon slavlja nad Španjolcima očekivali dulji rok trajanja na Euru. Danas nogometna nacija vida rane, a među ojađenijima je i posljednji hrvatski trener koji je ostvario pobjedu u dvoboju na ispadanje na velikim natjecanjima

Ćiro Blažević je putem svoje stranice ciroblazevic.hr sročio tekst u kojemu priznaje da piše kroz plač. On je u Francuskoj prije 18 godina otišao do polufinala, a najavljivao je da i ova generacija može napraviti (barem) isti rezultat. Od onih je koji su visoko poletjeli i koji se teško nosi s bolnim padom.

'Jedva ovo pišem, a priznajem vam i da mi smetaju suze. Jest, pogodilo me, žalostan sam. Osjećam se, kako novinari vole reći – neutješno. Ljudi moji, ovo smo morali proći. Najprije, jer smo bolja momčad od Portugala, drugo jer se Portugal podredio nama, a ne mi njima. Jasno je kao dan, Portugal nas se bojao, i kao takav podređen nas je izbacio. I zato nešto ne valja,' otvara temu Ćiro i kolegi posebno zamjera držanje na klupi Marka Pjace.

'Ne mogu biti zadovoljan s refleksom našeg izbornika koji kasni s izmjenama i koji ne vidi što se u momčadi kvari i što se mora istog trenutka popraviti. I dok portugalski izbornik čini izmjenu u 48. minuti našem treneru Pjaca sjedi na klupi skoro dva sata, punih 110 minuta. I tek tada ga uvodi u igru. A Pjaca briljira, no što da uradi u nekoliko minuta. Tu je bila kobna greška. Još uvijek ne mogu vjerovati da je to moguće.

Jesam čovjek u godinama, no vodio sam stotine takvih utakmica i znam da je na velikim natjecanja bitan trenutak kada odlučuješ o izmjenama. Znao sam i ja griješiti, priznavao sam svoje greške. I zato imam pravo reći da je ovo s neuvođenjem Pjace punih 110 minuta bila velika greška,' piše Ćiro i u ostatku teksta otkriva kada bi on uveo Dinamovu krilnu špicu...