ČUVA SE ZA ŠPANJOLSKU

Ćiro: Svi slave, ali se nisam napio

02.04.2009 u 13:24

Bionic
Reading

Dan nakon velike pobjede u Zenici protiv Belgije, dojmove je za tportal iznio i 'trener svih trenera' Miroslav Blažević, koji vjeruje da ni prvo mjesto u kvalifikacijama nije nedostižno

BiH - Belgija 2:1

U ovom trenutku najomiljeniji čovjek u BiH kojemu su sva vrata u toj zemlji otvorena je Miroslav Blažević. Hrvatski stručnjak sjajno je posložio reprezentaciju koja izvrsno plovi u kvalifikacijskim vodama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

'Još se dojmovi nisu slegli, ali svi su oduševljeni i svi slave ovaj rezultat. Bitno je da smo utišali mnoge koji su isticali problem šovinističkog ponašanja u Zenici. Publika ih je fantastično demantirala, jer je cijelu utakmicu skandirala našem vrataru Srbinu Nemanji Supiću', rekao je za tportal.hr Miroslav Blažević koji je na konstataciju da je prvo mjesto nedostižno odmah povisio glas.

'Što nedostižno? Španjolska je dostižna, duboko sam uvjeren u to. Oni su puni samopouzdanja i to će ih koštati, izgubit će već sljedeću utakmicu doma protiv Belgije. Siguran sam u to. A u zadnjem kolu dolaze k nama. Mi ćemo tada biti puno jači i vratit će se neki važni igrači poput Ibiševića', prognozirao je vječiti optimist.

Što je teže, s obzirom na kvalitetu sastava, plasirati se na Svjetsko prvenstvo s BiH ili biti treći na svijetu s Hrvatskom što Vam je uspjelo 1998?

'Teško je to komparirati, to su druga razdoblja, ali ima i nekih sličnosti', diplomatski je izbjegao odgovor na to pitanje Blažević koji jedno obećanje ipak nije ispunio.

'Ne, nisam se napio. Obećao sam da ću to napraviti prije prve utakmice s Belgijom, pa poslije druge, ali su me srećom poštedjeli.'

Očigledno je da popularni Ćiro čašicu pića, kojoj mnogi u srijedu u BiH nisu mogli odoljeti, čuva za Španjolsku. Neka mu tada bude uzdravlje!