TRENER SVIH TRENERA

Ćiro se zbog Mandže narugao Guardioli: Ovo mu je satisfakcija!

24.02.2016 u 11:51

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, za tportal.hr komentirao je povratničku utakmicu jednog od svojih omiljenih igrača Maria Mandžukića čiji je Juventus, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, protiv Bayerna odigrao 2:2

Prije nekoliko dana legendarni Ćiro Blažević proslavio je 81. rođendan, a unatoč tome što od 2014. – kada je napustio klupu NK Zadar – nema angažman, još uvijek je prepun energije i ne propušta važne utakmice. Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

'Gledao sam pomno utakmicu Juventus-Bayern, a ne kao neki Barcelonu. Glavni razlog je, naravno, Mario Mandžukić.'

Ćiro je posebno analizirao Mandžukićevu igru.
'Mandžo je bio jako samozatajan u prvom poluvremenu, ali samo zato što je Bayern dominirao i Mandžo praktički nije dobio upotrebljivu loptu. Imao je jednu sjajnu priliku u prvom poluvremenu, ali je pri uklizavanju na loptu pucao preko gola. Šteta, malo je falilo da zabije', kazao je Ćiro dodavši:

'U nastavku je Mandžo pokazao sve svoje najbolje karakteristike; probijao je po lijevoj poziciji, asistirao je kod prvog gola Bayerna i stalno je bio opasnost po gol. Ukratko, Mandžo je bio izvrstan u remiju 2:2 što je fenomenalan rezultat za Juve i to zaista nitko nije očekivao, pogotovo nakon što je Bayern u početku utakmice dominirao terenom.'

Za kraj je neponovljivi Ćiro još nekoliko riječi želio kazati o Mandžukiću koji se nakon tri tjedna stanke, zbog ozljede potkoljenice, vratio u sjajnom izdanju.

'Mandžo je na ovoj utakmici doživio jednu satisfakciju i siguran sam da se Pep Guardiola nakon utakmice zapitao: Kako sam u p.m. umjesto Mandže doveo melankoličnog Lewandowskog? U svakom slučaju ponosan sam na Mandžu, a njegov povratak i dobra forma sjajna su vijest za reprezentaciju Hrvatske. Mandžo je pravi đilkoš i on ne j**** biologiju ili preporuke liječnika i zato se želio vratiti baš protiv Bayerna. Mandžo ima glavu koja mu je pomogla da dođe na najviši nivo u nogometu iako sam mu ja zbog te njegove glave znao j***** sve po spisku, ha, ha. Unatoč svemu, ostali smo u dobrim odnosima i želim mu sreću u karijeri', završio je Ćiro koji se tako u svom stilu na jedan način narugao Guardioli jer se tako olako riješio Mandže.