ODJECI SLAVLJA U BELGIJI

Ćiro heroj BiH nakon pobjede u Genku

29.03.2009 u 12:43

Bionic
Reading

'Herojska pobjeda' i 'Fenomenalni trijumf u Genku', neki su od naslova koji su se u nedjelju pojavili na stranicama bosanskohercegovačkih dnevnih listova u tekstovima posvećenim uvjerljivoj pobjedi nogometne vrste BiH u utakmici s Belgijom (4:2)

Dnevni avaz tako ističe kako je subota navečer bila 'veličanstvena bosanskohercegovačka noć u Genku'. List ističe kako je izbornik Miroslav Ćiro Blažević priredio 'sjajnu atmosferu i pružio nevjerojatan motiv igračima da doslovno pregaze favoriziranu Belgiju'.

Avaz ne dvoji kako su Ćirine zasluge najveće, iako podsjeća kako su gotovo svi igrači na terenu zaslužili sve pohvale jer su dali najviše što se od njih moglo očekivati.

Oslobođenje piše kako je utakmica u Genku bila jedna od najboljih i najzrelijih partija koje je do sada prikazala bosanskohercegovačka nogometna vrsta, a zasluge opet, bez imalo dvojbi, pripisuje uglavnom Blaževiću.

Pobjeda BiH u Genku

'Briljantna postavka igre iskusnog stručnjaka Blaževića, fenomenalna partija i zalaganje svih reprezentativaca rezultirali su sa četiri zgoditka u mreži Belgijanaca', navodi ovaj lis zaključujući kako će subotnja noć biti ta koja će se dugo pamtiti. Sarajevski list sugerira kako su bosanskohercegovački nogometaši pokazali da mogu do prve dvije pozicije u skupini, te da je nada za odlazak na SP u Južnoafričkoj Republici 2010. realna. 'Treba nastaviti u ovom stilu', poruka je Oslobođenja.

Avaz pak poručuje kako sada valja 'pamet u glavu te na krilima pobjede iz Genka osigurati i pobjedu u predstojećem meču u Zenici, također protiv Belgije'.

Tiskani mediji u Republici Srpskoj nisu posvetili gotovo nikakvu pozornost pobjedi nogometne vrste BiH nad Belgijom, a u vrijeme kada je igrana utakmica u Genku entitetska je televizija (RTRS) prenosila meč izabranih vrsta Srbije i Rumunjske.