ČETVRTFINALE UŽIVO

Marin Čilić nakon drame u pet setova izborio svoj prvi polufinale Wimbledona

12.07.2017 u 13:51

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon tri i pol sata igre pobijedio je Luksemburžanina Gillesa Müllera 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1. U polufinalu Marina čeka meč protiv Amerikanca Sama Querryja

U Wimbledonu nas ovog četvrtka čeka prava poslastica. Naš 28-godišnji teniski as ima priliku ući u polufinale, ako pobijedi 34-godišnjeg Gillesa Müllera, najugodnije iznenađenje turnira. Luksemburžanin je u ponedjeljak izbacio Rafaela Nadala u senzacionalnom meču, 15-13 u petom setu.

  • +22
Marin Čilić, Wimbledon 2017. Izvor: Reuters / Autor: STEFAN WERMUTH

Čilić je dosad odigrao dva meča s Müllerom i oba je dobio, no niti jednog glatko, uključujući i nedavni u Queensu. No, britanska javnost vidi ga kao apsolutnog favorita u ovom dvoboju i tamošnji mediji već pišu o njegovom eventualnom polufinalu s Murrayjom.

Tijek meča:

Prvi set: Meč nije dobro počeo za hrvatskog tenisača. Iako je izgledao koncentriran i precizan na samom otvaranju, strpljivi Müller sigurno je držao svoj servis i kod 3:3 dočekao svoju priliku za 'break' koju je odmah iskoristio. Čilić se zatim pogubio i odigrao vrlo slabo kod 3:5 i još jednom izgubio servis te tako poklonio protivniku prvu dionicu igre

Drugi set: Čilić je na odličan način odgovorio u drugoj dionici igre. Kod rezultata 3:4 suočio se s tri 'break' prilike, ali se uspio spasiti, a onda je i sam kod 5:5 napokon imao priliku za oduzimanje servisa za Müllera, ali nije uspio. Odlučila je 13. igra u kojoj je Luksemburžanin vodio 5:3, no Čilić je uspio sve preokrenuti i fantastičnim forhendom iz trka poentirati za konačnih 8:6

Treći set: Marin ima psihološku prednost, a i prvi servis u ovom setu. Zasad nema 'break' prilika, svaki tenisač drži svoj servis i čini se da nas čeka novi tie-break. No, Müller se 'ispuhao', Čilić ga je 'breaknuo' na njegov servis i poveo 2:1 u setovima!

Četvrti set: Čilić sada ima veliku psihološku prednost, trebao bi dovršiti posao... Za početak je ovaj četvrti set otvorio osvajanjem prvog gema na svoj servis. I odmah je Marin imao priliku za 'break', ali Müller se nekako izvukao. Nova prilika za Marina, u šestom gemu ponovno je imao dvije 'break' prilike. I ponovno se Müller spasio... I opet, ista priča u osmom gemu, Müller 'opasno živi', ali Čilić nikako da ga 'breakne'. A kad ne iskoristiš svoje prilike, iskoristit će protivnik. Müller je kod 5:5 'breaknuo' Čilića i servirat će za set! Müller je na kraju iskoristio svoju priliku, osvojio je svoj servis, ali i četvrti set. Rezultat je 2:2 i igrat će se odlučujući, peti set!

Peti set: Marin odmah na startu uzima prvi gem na svoj servis. A potom je napokon uspio 'breaknuti' žilavog Gillesa Müllera i povesti 2:0! Napokon je Luksemburžanin 'pukao', ali treba priznati da igra sjajan meč. Povezao je Čilić sada tri gema, uzeo je i svoj servis, te poveo 3:0 za miran nastavak petog seta. Novi 'break', Čilić je poveo 4:0. Sad se stvarno lakše diše... Müller se potpuno 'raspao', Čilić je osvojio svoj servis, vodi 5:0! Do kraja je Marin Čili mirno odradio, rutinerski je na svoj servis uzeo 6:1 i izborio plasman u polufinale Wimbledona. Igrat će protiv Amerikanca Sama Querreya.

Wimbledon, četvrtfinale:

Čilić - Müller 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1