OPROŠTAJ OD PARIZA

Čilić se nije proslavio, ali je uzeo devet tisuća eura

30.10.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se od jakog dvoranskog ATP turnira u Parizu (Masters serija 1000) već u prvom nastupu. Sa 7:6(6), 6:2 svladao ga je u 2. kolu Poljak Jerzy Janowicz

Bio im je ovo prvi međusobni meč, a može se slobodno reći da je poljski igrač, inače 69. igrač na svijetu, potpuno dominirao. Najbolje je u tom pogledu reći da Čilić nije imao niti jednu break-loptu u meču. Baš kao i Nijemac Kohlschreiber kolo prije, koji je igrao na startu pariškog turnira protiv Janowicza.

U drugom je setu Janowicz izgubio dva poena nakon prvog servisa (14 od 16), a poslije drugoga jedan (2 od 3). Ukupno je u meču izgubio tek deset poena na početni udarac.

U prvom setu nije bilo break-prilika, pa se igrao tie-break u kojem je Poljak prvi došao do mini-breaka (5:3). Čiliće se vratio do 6:6, ali je potom izgubio dva poena zaredom i tu je počeo strmoglavo padati.

Kod 2:1 vodstva Poljak je u drugom setu imao prvu break-priliku. Tada se Čilić spasio, ali nije u idućem gemu kada je servirao. Od 2:2 je Janowicz odjurio do pobjede osvojivši četiri gema zaredom. Meč je trajao jedan sat i 26 minuta, a Janowicz je osvojio šesnaest poena više (68-52).

Čilić je bio jedini predstavnik hrvatskog tenisa na ovom jakom turniru i 13. nositelj. Janowicz je u glavi turnir ušao preko kvalifikacija. Inače, hrvatski predstavnik je za ovako rani oproštaj dobio 8885 eura i deset bodova.