DVA 'VEZANA' PORAZA

Čilić propustio prvu priliku za TOP 10, cijenu platio - reket

23.02.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić se definitivno nije dobro osjećao na dvoranskom ATP turniru u Memphisu, gdje je na kraju ispao u četvrtfinalu bez ispaljenog metka

Da je nizozemski tenisač Igor Sijsling bio samo malo prisebniji trebao je Čilić ispasti još dan ranije u osmini finala, ali je tom prilikom preživio. No, Japanac Nishikori nije Čiliću ništa poklonio, te ga je potpuno nadigrao i zasluženo slavio 6-4, 6-2.

Čilić je tijekom meča pokazivao mnogo nervoze, a postao je posve frustriran početkom drugog seta kada je prvi put izgubio svoj servis u tom setu, što je bio i početak njegovoga kraja.

Tom prilikom, kod izgubljenog servisa, Čilić je više puta svom snagom zamahnuo s reketom o pod, te ga je smrskao u nekoliko dijelova. Tako je porazom u memphisu propala i prva Marinova prilika za povratak u društvo desetorice najboljih tenisača svijeta. uslijedit će nove, na 'tisućicama' u Indian Wellsu i Miamiju, no tamo će se okupiti čitava elita za razliku od Memphisa gdje je Čilić (iako je turnir iz serije 500) bio prvi nositelj.

'Dominirao sam servisom kroz cijeli meč. Zadovoljan sam, igrao sam dobro. U svakom novom meču radim jedan korak naprijed i svaki put sam nešto bolji,' rekao je kratko poslije meča zadovoljni Nishikori.

Kako nesreća rijetko dolazi sama, Čilić je malo zatim izgubio i u četvrtfinalu turnira parova. Američka kombinacija James Blake i Jack Sock je u dramatičnom ogledu sa 5-7, 7-6(5), 10-2 pobijedila Čilića i njegovog partnera, Brazilca Andrea Sa.

Veliku je šansu imala hrvatsko-brazilska kombinacija za prolaz dalje, jer je nakon dobivenog prvog seta imala i mnogo šanse okončati meč u dva seta. No, napeto nadmetanje u drugom setu završilo je pobjedom Amerikanaca 7-5 u tie-breaku, nakon čega su se Čilić i Sa raspali, te su u odlučujućem trećem setu uzeli samo dva od 12 poena.