ATP PARIZ

Čilić preko Verdasca u četvrfinale

12.11.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić prošao je i treće kolo jakog ATP turnira iz Masters serije u Parizu. Naš je tenisač sa 3:6, 6:3, 6:4 bio bolji od Španjolca Fernanda Verdasca. Čilić će za polufinale igrati protiv Francuza Monfilsa

Marin Čilić nastavio je s dobrim rezultatima na pariškom turniru. U trećem je kolu, za 116 minuta, pobijedio pet godina starijeg Španjolca Fernanda Verdacsa sa 3:6, 6:3, 6:4 te izborio četvrtfinale.

U prvom setu Verdasco je bolje servirao, imao čak 86 posto uspješan prvi set (Čilić 64 posto), ali što je još važnije, Španjolac je iskoristio jednu od dvije break-lopte. I to odmah na startu meča, što mu je donijelo mirnoću do kraja seta. Čilić je imao tri break-lopte, ali Verdasco se u sve tri situacije uspješno obranio.

U drugom setu Čilić je ipak podigao uspješnost servisa i postao koncentriraniji. Protivniku nijednom nije dopustio da ugrozi njegov servis, a od svoje dvije, jednu je break prigodu iskoristio. Bilo je to u šestom gemu, kada je Čilić poveo sa 4:2.

U trećem setu sve je bilo izjednačeno do sedmog gema. Tada je Čilić imao prvu break prigodu i odmah je iskoristio. Verdasco se više nije uspio vratiti u meč, a da je Čilić bio prisebniji, mogao ga je odlučiti već na sljedećem servisu protivnika. Ipak, Verdasco je uspio sačuvati svoj servis. Čilić je potom servirao za pobjedu i uspio je treću meč loptu pretvoriti u ukupnu pobjedu.

Bio je to četvrti međusobni ogled ovih dvaju tenisača, a posljednja dva, od čega jedan u Verdascovom rodnom gradu, Madridu, dobio je naš tenisač.

Marin Čilić za polufinale će igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa koji je sa 6:4, 6:3 bio bolji od sunarodnjaka Juliena Benneteaua.