PREOKRET MONFILSA

Čilić porazom zatvorio najbolju sezonu

13.11.2009 u 22:23

Bionic
Reading

Kada su ga pitali koji su, osim petorice najboljih, najneugodniji tenisači na touru, Marin Čilić je izdvojio trojicu. Među njima je bio Gael Monfils i pokazalo se da je bio u pravu

Marin se prvi put u karijeri susreo s dvije godine starijim crnoputima Francuzom i upisao prvi poraz rezultatom 3:6, 6:4, 6:4.

Prvi set je dao naznačiti da će Čilić prohujati pokraj fascinantno brzog protivnika. Na svom je servisu izgubio tek tri poena, dok je nepogrešivo 'ulazio' u drugi servis protivnika. Izborio je tri break lopte, iskoristio jednu i lako zaključio početnu dionicu.

U drugom setu je odmah izgubio servis, tri prilike za povratak (jednu vrlo izglednu) nije iskoristio i meč je otišao u treći set u kojemu je Monfils bio dominantan. Pritiskao je Marina, sigurno držao svoj servis i jednim breakom si osigurao plasman u polufinale vrijednog turnira u Parizu.

Čilić je u sezoni osvojio dva turnira, ostvario respektabilan skor od 48:21, a ispadnu li u sljedećim dvobojima Monfils i Stepanek godinu će završiti kao 12. igrač svijeta. U najgorem scenariju, bit će 14. Zaradio je 1.2 milijuna dolara i s ponosom može analizirati sezonu u kojoj je proslavio 21. rođendan. Iduće godine je cilj jasan - ulazak među deset najboljih.