FRUSTRACIJE NA TERENU

Čilić objasnio zašto je psovao i divljao tijekom meča s Wawrinkom!

17.11.2016 u 14:22

Bionic
Reading

Marin Čilić smatra da je igrao vrlo dobro protiv Stanislasa Wawrinke ove srijede u drugom kolu skupine McEnroe na ATP Finals turniru u Londonu, no malo peha i nešto slabija igra na servis protivnika donijeli su mu poraz, kao i velike frustracije koje su se mogle jasno vidjeti i čuti...

Naš 28-godišnji tenisač porazom od aktualnog pobjednika US Opena ostao je bez izgleda plasirati se u polufinale završnog turnira najbolje osmorice tenisača svijeta. U tijesnom meču ove srijede Čilić je izgubio nakon dva 'tie-breaka', no nije razočarao svojom igrom.

'Zadovoljan sam s igrom kad bi se poen otvorio i kad bi se razvila igra. Bio sam tu jako dobar i stvarao veliki pritisak, takitički sam sve dobro posložio. No nisam stvorio dovoljno pritiska na servis protivnika, a u oba 'tie-breaka' sam imao malo čak i peha. Poeni koji su mogli otići na moju stranu otišli su na njegovu. Žalim za tim, mislim da sam igrao stvarno dobro. Nisam daleko od sjajne forme, no nažalost protiv igrača koji su u vrhu uvijek te male sitnice naprave dosta veliku razliku. Šteta zbog tih par propuštenih prilika,' izjavio je Marin Čilić nakon drugog poraza u nizu.

Ono što je iznenadilo mnoge bile je nervoza najboljeg hrvatskog tenisača. Ne samo što je u jednom trenutku bacio reket, već su se jasno mogle čuti i povremene psovke na koje nismo navikli kod njega.

'Osjećao sam da sam dosta blizu da ga uspijem slomiti. Igrao sam stvarno dobro i naravno da sam bio ljut na sebe zbog tih dosta propuštenih prilika. Pokušavao sam se motivirati kroz pozitivne emocije, ali i kroz negativne, da si ipak malo probudim. Pokušavao sam na sve načine i šteta što nisam barem ušao u treći set,' objasnio je iskazivanje svojih frustracija Marin kojeg još čeka meč protiv Keija Nishikorija, a onda za deset dana i finale Davis Cupa u Zagrebu protiv Argentine.