MARIN JE ISPAO

Wawrinka bez milosti kaznio propuštene prilike nervoznog Čilića!

17.11.2016 u 08:36

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić doživio je ove srijede svoj drugi poraz na završnom turniru osmorice u Londonu. Pobijedio ga je Stanislas Wawrinka rezultatom 7:6(3), 7:6(3), a također i izbacio s turnira...

Aktualni osvajač US Opena još jednom se pokazao kao neprelazna prepreka za Čilića. Iako je došao u boljoj formi od Stanislasa Wawrinke u London, Marin nije pronašao igru za odličnog Švicarca ove srijede i doživio je još jedan poraz na završnom turniru osmorice kojim je ostao okovan na zadnjem mjestu u skupini McEnroe.

Bio je to meč koji je mogao otići i na stranu hrvatskog tenisača. U prvom setu Čilić i Wawrinka vodili su izjednačenu bitku u kojoj je Marin prvi došao do 'break' prilike kod rezultata 5:4, no nije uspio dovršiti posao. Švicarac se dokopao 'tie-breaka' i zatim odigrao odlično te sa 7:3 dobio 13. igru.

U drugom setu naš je tenisač odlično krenuo i odmah napravio 'break', no Stanislas mu je brzo uzvratio i izjednačio rezultat. Kada je kod 2:2 propustio nove dvije prilike za obrat, Marin se našao u defanzivi i počeo polako gubiti živce. Kod 4:4 bacio je reket, mogle su se čuti i sočne psovke, ali ništa nije pomagalo. Ponovo je odlučivala 13. igra u kojoj je Wawrinka opet igrao bolji tenis i sa 7:3 stigao do konačne pobjede.

Bio je to 13. međusobni dvoboj, a Marin je još pogoršao poražavajući odnos pobjeda i poraza koji sada glasi 2:11.

U petak Čilić igra protiv Keija Nishikorija svoj posljednji meč u skupini. Više ne može osigurati plasman u polufinale, zbog niti jednog osvojenog seta u prva dva odigrana meča, dok ih Japanac ima već tri...

ATP Finals, grupa McEnroe, 2. kolo

Čilić – Wawrinka 6:7(3), 6:7(3)