ROLAND GARROS

Čilić nema za čim žaliti, Söderling je bio bolji

30.05.2010 u 19:20

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić na terenu Suzanne Lenglen proveo je tek 100 minuta i nakon njih morao čestitati Robinu Söderlingu na sigurnoj 3:0 (6:4, 6:4, 6:2) pobjedi

Marin Čilić ponovio je prošlogodišnji uspjeh kada je stigao do osmine finala na zemlji Roland Garrosa. Tada ga je pobijedio Andy Murray. Nažalost, ni ove godine za dalje više nije imao snage i znanja, ali ni sreće, jer je naletio na prošlogodišnjeg finalista Robina Söderlinga. Šveđanin u Parizu igra odlično, a potvrdio je to i protiv našeg Čilića, s kojim se sastao prvi put.

Iako je rezultat bio uvjerljiv 3:0 (6:4, 6:4, 6:2), u prvom setu bolje je krenuo naš tenisač, oduzevši drugi servis protivniku. No taj break nije dugo čuvao, jer mu je Söderling odmah uzvratio. Do kraja tog seta, Čilić je uspio još jednom oduzeti servis protivniku i vratiti se iz nemoguće situacije, kada je Söderling servirao za set. No Čilić je u samoj završnici još jednom popustio, napravio dvije velike greške i dopustio suparniku da mu još jednom oduzme servis za 4:6.

U drugom setu bila je to puno izjednačenija borba. Oba su tenisača bez problema čuvala svoje servise do same završnice. Kao da se nisu ni trudili zaprijetiti protivniku. A takav ritam uspavao Čilića, koji je servirao za 5:5. Nažalost, Södelring je odlično istrčao na jedan loš Čilićev lob i stigao do dvije break lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jest za još jednih 6:4.
Treći set, barem prvi dio, bio je sličan prvom setu. Söderling je poveo, potom i napao Čilićev servis, ali break loptu nije iskoristio. Potom je Šveđanin servirao za 2:1. Ono što je propustio u prethodnom gemu, Söderling je napravio sada, a to znači da je oduzeo servis našem igraču. Čilić se uspio revanširati protivniku i barem na trenutak vratiti nadu da može ostati u meču. S time se nije složio švedski tenisač, koji do kraja meča našem igraču nije više prepustio ni gema, za konačnih 6:2.

Söderling će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarca Rogera Federea, od kojeg je izgubio u prošlogodišnjem finalu.